25 / 04 / 2024

2020 Olimpiyatları

2020 Olimpiyatları

Japonya’nın 2020’de başkent Tokyo’da ev sahipliği yapacağı Olimpiyatlar’ın maliyeti önemli bir mimari projenin iptalini gündeme getirdi. Başbakan Şinzo Abe, Hadid’in projesinin tamamen iptal edildiğini duyurdu.

Tokyo'da yeni yapılacak stadın çatısından vazgeçildi!

Finalde İstanbul'u geçerek 2020 Olimpiyatları'nı düzenlemeye hak kazanan Tokyo, oyunlara 5 yıl olmasına rağmen verdiği sözlerinden döndü. Önce konumuyla öne çıkan 3 tesisi şehrin dışına taşıyan Japonlar, stadyumun çatısından da vazgeçti.

40 milyar dolarlık heyecan!

Tokyo, Madrid ve İstanbul'un kıyasıya yarıştığı 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak kent bugün belli oluyor. Meşalenin İstanbul'da yanması durumunda dev organizasyonun Türk ekonomisine katkısı 40 milyar doları bulacak...

Olimpiyatlar Türkiye'ye 10 milyar dolar getirecek!

2020 Olimpiyatları'nın kazananı yarın belli olacak. Türk iş dünyası ise heyecanla sonucu bekliyor. Hesaplamalara göre istanbul 2020 Türkiye'ye 5 milyon ek turistin yanı sıra ekstradan 10 milyar dolar kaynak sağlayacak.

17. Akdeniz Oyunları açılış töreni töreni yapıldı!

17. Akdeniz Oyunları açılış töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Mersin Stadyumu'nda gerçekleştirildi...

Uğur Erdener: Olimpiyatlar özgün projelerle kenti olumlu etkileyecek!

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, 2020 Olimpiyat Oyunları için aday olan 3 kent arasında İstanbul'un şansının yüksek olduğunu söyledi.

İstanbul iş oteli yatırımında gözde şehir oldu!

İstanbul dünya ekonomisinin buluşma noktalarından birisi haline geldi. Şehir her gün ayrı bir büyük uluslararası kongreye ev sahipliği yapar hale geldi. Yerel ve yabancı otel zincirleri bir dizi iş oteli yatırımı yapıyor...

2020'de Kadıköy ve Üskürdar'a büyük yatırım yapılacak!

Kadıköy Life Dergisi'ne göre, Kadıköy ve Üsküdar’da büyük değişim kongre merkezleri, oteller, rezidanslar yapılacak ve uluslararası bir kimliğe kavuşacak...

Hasan Arat: Harem-Haydarpaşa arasına portatif stat yapacağız!

Hasan Arat, olimpiyat açılış töreni için 1 milyon kişinin izleyebileceği yeşil alan dönüşecek portatif stat yapılacağını söyledi...

Boğaziçi Stadı'nın üst kısmı açılış töreninden sonra sökülecek!

İstanbul 2020 Olimpiyatları kapsamında yapılan Boğaziçi Stadı olimpiyat açılış töreninden sonra portatif üst kısmı sökülecek...

İstanbul 2020 Olimpiyatları için yapılacak tesisler tanıtıldı!

İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na aday oldu. İstanbul'da yapılacak olan tesisler Olimpiyat Komitesi'ne tanıtıldı...

Altyapı, ulaşım çalışmaları 2020 Olimpiyatları'na kadar bitecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret eden eden İngiliz Spor Bakanı Hugh Robertson, "Sayın Başkan'ın 2020 Olimpiyat planlarını inceledik ve çok etkilendik" şeklinde açıklamada bulundu

İBB, 2020 Olimpiyatlarını İstanbul'a getirmek için çalışıyor!

TSYD Yönetim Kurulu Üyeleriyle buluşan Başkan Topbaş, 2020 Olimpiyatlarını İstanbul’a getirmek için güç birliği yapılmasını istedi. TSYD Başkanı Arkan’dan tam destek geldi

Tabanoğlu Mimarlık'tan 2020 olimpiyatları için Tokyo'ya stadyum!

2020 olimpiyatlarına ev sahipliği için Tokyo hazırlıklara başladı. Yapılacak stadyum için ilk 11'de kalan projeler arasında Tabanoğlu Mimarlık'ta bulunuyor...

2020 olimpiyatları aday kentlerinde İstanbul ilk sıralarda!

IOC Başkanı Rogge, İstanbul'un da aralarında bulunduğu aday statüsündeki kentleri yarın basın toplantısıyla açıklayacak

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamı 2020'de açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ''Başlatmış olduğumuz otoyol seferberliği çerçevesinde, otoyol uzunluğunu 2 bin 842 kilometreye çıkardık. Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamını 2020 yılında hizmete açmış olacağız." dedi.

Nanu Bedtime  2020’de Londra ve Berlin'de de mağaza açacak!

Temelleri 2013'te online olarak atılan ve yolculuğunu perakende mağazalarıyla sürdüren Nanu Bedtime, yurtiçinde shop in shop'larla büyüyor. Şirket, yurtdışı açılımına ise eylül ayında Viyana'dan başlayacak. Marka, 2020'de Londra ve Berlin'de de mağazalar açacak.

Filyos Limanı 2020'de tamamlanacak!

Sultan Abdülhamit döneminde planlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla temeli atılarak yapımına başlanan Filyos Limanı'nın 2020'de tamamlanması hedefleniyor.

Tokat Yeni Havalimanı Haziran 2020'de açılacak!

Tokat'ta yeni havalimanı inşaatının yüzde 50'si tamamlandı. Havalimanı inşaatının Haziran 2020'de bitirilmesi planlanıyor.

Dünyanın en büyük dönme dolabı Ain Dubai 2020'de açılacak!

Dünyanın en büyük dönme dolabı olan Ain Dubai, Meraas Holding tarafından hayata geçiliyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre Ain Dubai 2020 yılında açılacak.

Kuzey Marmara Otoyolu 2020'de hizmete girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun kesintisiz olarak hizmete 2020 yılında açılacağını söyledi.

Galataport Mart 2020’de tamamlanacak!

Mart 2020'de tamamlanacak İstanbul'un dev projesi Galataport, Seatrade Cruise Global 2019 fuarında dünyanın birçok yerinden katılan kruvaziyer firmalarına tanıtıldı.

AVM arzı 2020 sonunda toplam 14 milyon metrekare olacak!

Pamir&Soyuer Gayrimenkul Haberleri 2018 4. Çeyrek Raporu'na göre; 2020 sonunda toplam AVM arzının 14 milyon metrekare olması bekleniyor. Gelecek arzın yüzde 80’ini İstanbul, Ankara ve Bursa’daki AVM projeleri oluşturacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni pisti 2020'de açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yaptığı açıklamada, "Sabiha Gökçen'deki yeni pisti 2020'nin haziran ayında açacağız." dedi.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 2020'de açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 2020 yılı ilk yarısında sistemini hizmete alacaklarını söyledi.

Esenler Nostaljik Tramvay Hattı 2020'de açılacak!

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanlığı tarafından planlanan Esenler Nostaljik Tramvay Hattı 2020'de açılacak. Hat 10 milyon 500 bin liraya mal olacak...

İstanbul'da 2020'de açılacak 3 yeni metro hattı!

İstanbul'da 2020 yılında açılması planlanan 3 yeni metro hattında inşaat çalışmaları devam ediyor. Peki bu metro hatları nerelerden geçecek? İşte piyango vuran bölgeler...

Ankara Elmadağ'daki 596 konut 2020 yılında teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elmadağ'da inşaatı devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, "596 konutu 2020 yılında teslim edeceğiz. 896 hak sahibi var. Hepsi geçerse 600 konut yapmış olacağız. Yetmezse öbürleriyle alakalı ilave konut yaparız, ekleriz." diye konuştu.

2020 Olimpiyatları Haberi

2020 Olimpiyatları

Dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid’in tasarladığı, Mayıs 2019’da inşaatının tamamlanması planlanan olimpiyat stadyumunun maliyetinin 2 milyar dolara yükselmesi halkın tepkisini çekmişti. 


Kamuoyunda yükselen itirazlara karşı Chiba İli Valisi Kensaku Morita, “Bu yapı Japonya’yı temsil edecek. Ben de bir Japon vatandaşı olarak böyle harika bir yapının inşasını isterim. Bunun sonrasında nasıl kullanılacağının da planlanması gerekir” savunmasını yapmıştı. 


Fakat artan baskı sonucunda Başbakan Şinzo Abe geri adım attı. Abe, Hadid’in projesinin tamamen iptal edildiğini; ‘sıfırdan tekrar başlanacağını’ duyurdu.


Abe, altı ay içerisinde yeni bir tasarımın seçilerek 2020 Olimpiyatları’na yetiştirileceğini öne sürdü. Zaha Hadid Architects firmasından yapılan açıklamada, stadyumun ‘daha düşük maliyetle’ yapılabileceği öne sürülerek orta yol arandı. 


Büyük spor etkinliklerinin maliyetleri halkın itirazları nedeniyle hükümetleri zora...