20 / 04 / 2024

İskan ruhsatı

İskan ruhsatı

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Bina tamamlama sigortası, gayrimenkul sektörüne güven getirecek!

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından gerçekleştirilen ‘Bina Tamamlama Sigortaları ve İskan Ruhsatı’ konulu toplantıda bina tamamlama sigortası masaya yatırıldı.

İskan harçları 2016!

İskan almak için müteahhit bir dilekçeyle taşınmazın bağlı olduğu Belediyeye başvuruyor. İskan ruhsatı alırken, belli oranlardaki harç ödemelerinin de yapılması gerekiyor. Peki, iskan harçları 2016 ne kadar oldu?

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

İskan ruhsatında istenen belgeler!

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, iskan alırken gereken belgeler neler? İşte, iskan ruhsatında istenen belgeler!

2015 iskan harç bedelleri!

Bina inşaatı tamamlandıktan sonra, söz konusu binanın ruhsata uygun olup olmadığını gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatı alınabilmesi için iskan harcının ödenmesi gerekiyor. İşte, 2015 iskan harç bedelleri!

İskan ruhsatı masrafı 2015!

İskan, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenleniyor. Peki, iskan ruhsatı masrafı 2015 ne kadar?

İskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne yapılabilir?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren Belediyenin İmar Müdürlüğü birimince düzenlenen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatını müteahhitin alması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne ya

İskan ruhsatı için istenilen belgeler!

İskan belgesi; belediyelerin İmar müdürlüklerinin yapı kullanma izni birimleri tarafından binanın ruhsatına uygun olarak tamamlandığını gösterene belge olarak ifade ediliyor. Peki,iskan ruhsatı için istenilen belgeler neler?

İskan ruhsatı alma şartları!

Belediyelerden inşaat bitince alınabilen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatında tapu kaydı, bağımsız bölümlerin cinsleri, yer alıyor. İskan ruhsatı almak için bazı şartlara uyulması gerekiyor. İşte, iskan ruhsatı alma şartları!

İskan almak zorunlu mu?

İskan ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. İskan ruhsatı alınabilmesi için yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. Peki, iskan almak zorunlu mu?

İskan ruhsatı Haberi

İskan ruhsatı

İskan, bir diğer ifadeyle yapı kullanma izin belgesi; inşaatı tamamlanmış binanın, projesine ve yönetmeliklerdeki standartlarına uygun olarak inşa edildiğinin ve o inşaatla ilgili tüm işlerin bittiğini gösteren resmi belgedir. 

İskanlı ev yada iskanlı bina gibi tabirler, o mülkün resmi olarak kullanılabilir olduğu anlamına geliyor. Yapı kullanma izin belgesibinaların daire sayısı, taşınmazın taban alanı, yapının inşaat alanı gibi yapının tüm özelliklerini kapsıyor. 

Ev alırken yapı kullanım izninin olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. İmar Kanunu kapsamında inşaatı yapılan tüm binaların yapı kullanım izni alması zorunlu tutuluyor. Yapı kullanım izninin alınabilmesi için mal sahibi yada yapı müteahhitinin ilgili belediyeye başvurması gerekiyor. 

İskan almak için mal sahibinin başvuru yapması durumunda binanın fiziki ve teknik özelliklerine bakılarak yetkili kişiler ile yapı kullanım izni verilebiliyor. İnşaat ruhsatı alınmasından itibaren...