28 / 03 / 2024

Kibar Holding'den İzmit'e 200 milyon liralık tesis!

Kibar Holding'den İzmit'e 200 milyon liralık tesis!

KİBAR Holding, İzmit'te 200 milyon liralık yatırımla esnek ambalaj tesisinin temelini attı. Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar önümüzdeki yıllarda ambalajla ilgili yeni yatırımlarının olacağını söyledi.



 KİBAR Holding, İzmit'te 200 milyon liralık yatırımla esnek ambalaj tesisinin temelini attı. Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar önümüzdeki yıllarda ambalajla ilgili yeni yatırımlarının olacağını söyledi.


Kibar Holding şirketlerinden İspak Ambalaj, İzmit Alikahya'da kurulu bulunan Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi'nde 200 milyon lira yatırımla esnek ambalaj tesisinin temelini attı. Temel atma törenine Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Kibar Holding CEO'su Tamer Saka, İspak Esnek Ambalaj Genel Müdürü Eser Erginoğlu, Kocaeli Vali Yardımcıları Aziz İnce ile Osman Sarı ve çalışanlar katıldı. Tesisin ilk kısmının Kasım ayında hizmete girmesi planlanırken, yıllık 40 bin ton üretim kapasitesi ve yüksek üretim teknolojisi ile Avrupa'nın öncü firmaları arasında yer alması hedefleniyor. Baskı teknolojileri, gıda ve ilaç endüstrileri için ambalaj tasarım merkezi, solvent geri kazanım tesisi bulunacak.

Ali Kibar önümüzdeki yıllarda ambalajla ilgili yeni yatırımlarının olacağını belirterek, "Biz, Sanayi 4.0 projesine uygun bir şekilde bu yatırımı yapma kararı aldık. Yaklaşık 60 milyon Euro'luk bir yatırım. Yıllık 1 milyar 200 milyon metre civarında ambalaj mamulü üretecek. Tüm hatlarımız Sanayi 4.0 projesine uygun olacak. Buranın yapılması ile İspak'taki çalışan sayımız 450'ye yükselecek. Sanayide yeni üretim modelini bu yatırımla gündeme getireceğiz. Ülkemiz için önemli katma değerler yaratacak. Önümüzdeki yıllarda ambalajla ilgili yeni yatırımlarımız olacak" dedi.


Solvent geri kazanım tesisinin çevre açısından çok önemli bir yatırım olduğunu söyleyen Kibar, "Bir çok tesiste sorun olan solventi biz yüzde yüz geri dönüşüm sağlayacağız. Bu nedenle çevreci bir yatırım olacak. Tüm yatırımlarımızda çevreci ve geri dönüşümcü bir üretim yapıyoruz" dedi.


Hürriyet




Bu haber Sabah'ta şöyle yer aldı:


Kibar Holding’e bağlı İspak Ambalaj, 200 milyon liralık yatırım yaptı. Sanayi 4.0 teknolojisiyle tasarlanan tesis Türkiye’de bir ilk olacak

Kibar Holding'in esnek ambalaj alanında faaliyet gösteren grup şirketi İspak Ambalaj, 200 milyon lira yatırım maliyeti ile Türkiye'de bugüne kadar tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj tesisinin temelini attı. İzmit'te bulunan Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak olan ve kasım ayında devreye alınması hedeflenen yeni tesis ile mevcut üretim kapasitesinin 3 katına çıkarılması planlanıyor. Yılda 40 bin ton üretim kapasitesi ve yüksek üretim hızı ile alanında Avrupa'nın en büyüklerinden biri konumuna ulaşacak yeni fabrikada, yatırımın tamamlanması ile İspak Ambalaj'ın toplam çalışan sayısı 450 kişiyi bulacak. İspak'ın mevcut tesisinin yıllık üretim kapasitesi 15 bin ton seviyesinde bulunuyor. Şirket halen 225 çalışan ile 4 kıtada 35 ülkeye ihracat yapıyor.


SATIN ALMA OLABİLİR

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, İspak Ambalaj'ın yeni fabrikası ile özellikle gıda ve medikal ambalaj alanlarında portföyü genişletmeyi hedeflediklerini, aynı zamanda Türkiye ve Avrupa'da esnek ambalaj sektöründe satın alma ve birleşme imkânlarını da yakından takip ettiklerini söyledi. İspak Ambalaj'ın yeni yatırımı ile birlikte 2020'de 150 milyon euro ciro hedeflediğni vurgulayan Kibar, "Yeni tesis 4. Sanayi Devrimi'ne uyumlu olarak inşa ediliyor. Burada makineler kendi aralarında konuşarak üretim yapacaklar" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön