20 / 04 / 2024

Kıbrıs Ercan Havalimanı'nın terminal binası 2018'de açılacak!

Kıbrıs Ercan Havalimanı'nın terminal binası 2018'de açılacak!

T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği Şirketi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) vergi şampiyonu oldu. Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, yeni pist ve terminal binasının 2018’in sonunda hizmete açılacağını söyledi.



T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği Şirketi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) vergi şampiyonu oldu. Ercan Havalimanı'nı işleten Taşyapı İnşaat'ın patronu Emrullah Turanlı'nın sahibi olduğu şirket, bu yıl 28 milyon 30 bin TL vergi ödeyerek en çok vergi verenler listesinde de 9 milyon TL farkla şampiyonluk ipini göğüsledi. Böylece, 40 yıldır zarar eden Ercan Havalimanı ilk kez kâra geçti ve yatırımcısı KKTC'de en yüksek vergiyi veren firma oldu. Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, "Biz elimizden geldiği kadar iyi hizmet vermeye, vatandaşı memnun etmeye, eskiyi toparlamaya çalışıyoruz. Ama esas işimiz bu değil. Bizim esas görevimiz yeni terminalı, yeni pisti, yeni havaalanını yapmak ve orada halka hizmet vermek" dedi.


Açılış 2018’de


Ercan Havalimanı ihalesini 4 yıl önce 120 milyon euro bedelle, Taşyapı İnşaat ile Terminal Yapı kazandı. Şirket yeni havalimanı ve pist için toplam 250 milyon euro yatırım yapacak. Turanlı, yeni pist ve terminal binasının 2018’in sonunda hizmete açılacağını söyledi.


Milliyet


Geri Dön