16 / 04 / 2024

Kıbrıs'taki Ledra Palas Oteli 99 yıllığına kiralandı!

Kıbrıs'taki Ledra Palas Oteli 99 yıllığına kiralandı!

Kıbrıs’ta ‘Yeşil Hat’ diye bilinen noktada bulunan Ledra Palas Oteli’nin 99 yıllığına ABD’li bir turizm şirketine kiralandığı bildirildi. Rum basınına göre otelin sahibi olan Kilise, Buena Vista Hospitality Group ile el sıkıştı...



Otele talip olan Buena Vista yetkilileri ile görüşen Başpiskopos II. Hrisostomos, ara bölgede açılması planlanan otel ile ilgili görüşlerini anlattı.


Otelin ABD’lilere kiralanmasına ‘evet’ diyen Hrisostomos’un, otelde yapılacak kumarhaneye de olumlu yaklaştığı ileri sürüldü.KKTC Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, ‘Ara bölgeye kumarhane yapılmasının kendilerini etkilemeyeceğini’ savundu.


33 yılda bir yenileme

Otelin kira sözleşmesinin her 33 yılda bir yenileneceği kaydedilirken, kira netlik kazanmadı. Bu konuda Başpiskopos ile ABD’li şirket arasında görüşmelerin devam ettiği ifade edildi.

Yıllardır Birleşmiş Milletler askerlerinin kullandığı otelin restorasyonun maliyetinin 30 milyon euro olacağı belirtildi. Kilise ile anlaşan ABD’li yetkilileri, ABD Güney Lefkoşa Büyükelçi John Koenig ile de görüştü.


Milliyet duyurmuştu

Milliyet, Ledra Palas Oteli’nin ABD’li turizm şirketlerine kiralanmasına yönelik çalışmaları ağustosta manşetine taşımıştı. Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü komutanı Tümgeneral Kristin Lund da Milliyet’e, oteli boşaltabileceklerini belirterek, “ Başka bir yer bulmamız istenirse, başka bir yer buluruz“ demişti.


Sefa Karahasan-Milliyet Gazetesi


Geri Dön