24 / 04 / 2024

Kiler GYO 162 milyon liraya iş merkezi alacak

Kiler GYO 162 milyon liraya iş merkezi alacak

Kiler GYO tarafından KAP'a yapılan açıklamada İstanbul Bahçelievler'de toplam 22 bağımsız işyerinden oluşan ve 10 bin 553 metrekarelik bir taşınmasın alınmasına karar verildiği bildirildi.



Şirketten Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, şirketin yatırım ve büyüme faaliyetleri çerçevesinde İstanbul Bahçelievler'de bulunan 22 adet bağımsız bölümden oluşan işyerinin satın alınmasına karar verildiği belirtildi. Açıklamada söz konusu 10 bin 553 metrekarelik taşınmazın Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan değerleme raporu üzerinden yüzde 15 iskonto ile 162 milyon liraya satın alınacağı ifade edildi. Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan yapılan açıklamada, "Şirketimiz yatırım ve büyüme faaliyetleri kapsamında; İstanbul Bahçelievler'de bulunan, 22 bağımsız bölümden oluşan 10 bin 553 m2 işyerinin Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin 24 Kasım 2022 tarih KLGYO-2210130 sayılı raporu ile tespit edilen 190 milyon TL ekspertiz değeri üzerinden yüzde 15 iskonto yapılarak 162 milyon TL'ye satın alınmasına karar verilmiştir" denildi.

Kiler GYO hakkında...

Kiler GYO'nun temelleri 2000'li yıllarda atıldı. O yıllarda perakende sektöründe faaliyet gösteren Kiler Grubu'nun gayrimenkul ihtiyaçlarını gidermek amacıyla faaliyet gösteren şirket mağaza ağı geliştirilmesi ve hizmete açılması sırasında Türkiye çapında lokasyonların tespiti, arsa ve mülk satın alınması, mağaza kiralanması, projelendirilmesi, dekorasyonlarının yapımı ve ruhsat işlemlerinin yönetilmesi gibi konularda faaliyet gösterdi. Şirket daha sonra Biskon Yapı’yı kurarak inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başladı.

2008 yılında GYO oldu

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının başlangıcını oluşturan şirket ise,“Kiler İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.” unvanı ile kuruldu. Daha sonra, şirket unvanı 2006 yılında önce “Biskon İnşaat A.Ş.” ve daha sonra da “Biskon Yapı A.Ş.” olarak değiştirildi. Şirket, SPK hükümlerine göre GYO’ya dönüştürüldü ve unvanı Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.” olarak değişti. Halen yüzde 46'sı halka açık olan Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 2008 yılından bu yana gayrimenkullere, gayrimenkullere dayalı sermaye piyasası araçlarına, gayrimenkul projelerine ve gayrimenkullere dayalı haklara yatırım yaparak faaliyet gösteriyor.

Şirket 2022 yılının üçüncü çeyrek döneminde, geçen yılın aynı dönemi karşılaştırıldığında cirosunun yüzde 90 dönem karının ise yüzde 263 oranında artarak 256 milyon TL'den 930 milyon TL'ye yükseldiğini açıklamıştı.

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı karını katladı


Geri Dön