25 / 04 / 2024

Kilis'te 16.5 milyon TL'lik mesire alanı yapılıyor!

Kilis'te 16.5 milyon TL'lik mesire alanı yapılıyor!

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Resul Osman Dağı'nın Kilis Belediyesine devredildiğini ifade eden Kilis Belediye Başkanı Kara, Resul Osman Dağı mesire alanında 16 milyon 500 bin lira civarında yatırım yapıldığını söyledi.



Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Resul Osman Dağı mesire alanında 16 milyon 500 bin lira civarında yatırım yapıldığını söyledi.


Başkan Kara, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Resul Osman Dağı'nın Kilis Belediyesine devredildiğini ifade ederek, “Kilis’e kuş bakışı alanda bulunan ve zirvesinden Gaziantep Karataş bölgesinin de rahatlıkla görülebildiği bin 650 dönüm ormanlık alanda şu ana kadar 8 sosyal tesis, 580 ahşap çatılı bank,15 kilometre yeni yol ve 7 kilometre tel ihata çalışmaları tamamlandı.  Kır lokantası, kır kahvesi, mescit, yöresel ürünler satış yeri, büfe ve bungalov ev gibi sosyal tesisler yapıldı. Çok büyük oyun gurupları kuruyoruz. Tabiat Parkı oluşturulacak. Lavanta ormanı oluşturuyoruz. Şu zamana kadar belediyemiz tarafından 1 milyon 500 bin lira civarında para harcandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve çeşitli kurumlar tarafından da 15 milyon lira civarında harcama yapıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın talimatıyla resmi kurum ve kuruşlar Resul Osman mesire alanına yatırım yapıyorlar” şeklinde konuştu. 


Kara, Resul Osman dağı mesire alanına büyük Türk bayrağı dikeceklerini söyledi. Kara “Çok büyük bir Türk bayrağı dikeceğiz. Türk bayramı hem Suriye’den hemde Gaziantep’ten görünebilecek şekilde olacak. Şuan küçük bayrakları dikiyoruz. Bir ay içerisinde dev bayraklar dikilmiş olacak. Kilislileri,Resol Osman Dağı mesire alanına bekliyoruz” dedi.


Hürriyet 


Geri Dön