24 / 04 / 2024

Kilis'te sit alanında bulunan tarihi evler yıkılıyor!

Kilis'te sit alanında bulunan tarihi evler yıkılıyor!

Kilis’te, SİT alanı içerisinde bulunan tarihi evlerin büyük bölümü, restorasyon yapılamadığı için bir bir yıkılmaya başladı. Vatandaşlar, SİT alanı içerisinde bulunan evlerin tehlike saçtığını belirtti.



Kilis’te, SİT alanı içerisinde olduğu için, vatandaşlar tarafından tarihi evlere herhangi bir düzenleme yapılmasına izin verilmeyerek, evler kaderine terk edilirken, bir çok tarihi evin mirascılarının çok olması veya sahiplerinin il dışında yaşaması nedeniyle kaderine terk edilmiş durumda olduğu bildirildi.


Vatandaşlar, SİT alanı içerisinde bulunan evlerin birçoğunun yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ve tehlike saçtığını ifade ederek, "Tarihi evlerde her hangi bir tadilat veya yapılaşma yapmak imkansız, evlerde düzenleme yapılması veya tadilat yapılması için izin verilmesi gerekiyor. Fakat Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan izin verilmiyor. Yasal işlemleri uzun sürdüğü için kimse uğraşamıyor. Bu evlerin çoğunda da kimse oturmuyor. Evlerin duvarları çatlamış durumda, bazı evlerin duvarları yıkılmaya başladı. Bu tarihi evler birinin başına yıkılırsa kim hesabını verecek" diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön