25 / 04 / 2024

Kilis'te yapılan TOKİ yatırımları mecliste!

Kilis'te yapılan TOKİ yatırımları mecliste!

Kilis ilinde TOKİ sosyal konut yapımı ve 2003-2018 yılları arasında Bakanlığın gerçekleştirdiği yatırım projeler meclis gündemine taşındı..



Kilis te yapılan TOKİ yatırımları mecliste!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Kilis ilinde  TOKİ  sosyal konut yapımı ve 2003-2018 yılları arasında Bakanlığın gerçekleştirdiği yatırım projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Topal sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

1- Kilis ilinde 2003-2018 yılları arasında bakanlığınız ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının gerçekleştirdiği yatırım projeleri nelerdir? Söz konusu yıllar itibari ile ilde yatırım programına alınan projelerde fiziki ve nakdi gerçekleşme oranları nelerdir? Tahsis edilen ödenek miktarları ne kadardır? Bu ödeneklerin ne kadarı tahsis edildiği dönemler içerisinde harcanmıştır?

2- 2003 ile 2018 yılları arasında Kilis'te gerçekleştirilen yatırımları göz önğne aldığınızda, kamu yatırımları bakımından Kilis 81 il içerisinde kaçını sıradadır? Eşdeğer iller arasında Kilis'e yapılan yatırım ne orandadır?

3- Kilis ilinde söz konusu yıllar arasında kaç adet HES veya benzeri enerji tesisi inşaa etmiştir? Bunlar hangi ilçelerdedir? Bu inşaatlar sırasında kesilen ağaç sayısı nedir?

4- TOKİ sosyal konut bağlamında Kilis'te kaç konut yapmıştı? Bunların hak sahiplerine dağıtımı tamamlanmış mıdır?

5- Kilis'te dar gelirli vatandaşlarımızın konut talebini karşılamayı düşünüyor musunuz? Bu konuda planlanan bir projeniz var mıdır?

 


Geri Dön