19 / 04 / 2024

KİM Marketler Zinciri, KİM Pratik isimli yeni bir konsept başlatıyor!

KİM Marketler Zinciri, KİM Pratik isimli yeni bir konsept başlatıyor!

KİM Marketler Zinciri, şehir merkezlerindeki büyük mağaza sorunu ve çalışan şehirli müşterilerin zaman sıkıntısına çözüm bulmak için KİM Pratik isimli yeni bir konsept başlatıyor  



İlk etapta 2011 sonuna kadar 20 KİM Pratik mağazası ve 5 süper marketin açılışını yapılacak. Toplamda ise diğer mağazalardan bağımsız 60 KİM Pratik mağaza açılacak. KİM, 2011 yılı sonuna kadar toplam 10 milyon dolar yatırım ve 300 milyon dolar ciro hedefliyor.
Yeni bir marka yaratılıyor
KİM Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ersan ve KİM Marketler Zinciri Genel Müdürü Hamit Akçay yeni mağaza konsepti ve yeni açılacak şubeler hakkında bilgi verdi. KİM Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ersan, yeni bir marka yarattıklarını belirterek, market alışverişi için zaman bulamayan çalışan kesime pratik ve hızlı alışveriş imkanı sunacaklarını söylerken, Genel Müdür Hamit Akçay da özellikle Kadıköy, Üsküdar, Beyoğlu, ve Fatih gibi merkezi semtlerde 60 yeni mağaza açacaklarını anlattı.
300 milyon dolar ciro
Hamit Akçay, yeni konseptleri KİM Pratiklerde temel ihtiyaç ürünleri ve manav reyonunun yer alacağını belirterek, şu bilgileri verdi: Bakkalda aradığını bulamayan ve süper marketlere gitmeye zamanı olmayan kesimin ayağına gideceğiz. Küçük metrekarelerde çok sayıda mağaza yatırımı yapacağız. Aynı zamanda İstanbulda yeni yapılaşma alanları olan Büyükçekmece, Ümraniye, Gürpınar gibi semtlerde büyük ölçekli mağazalar kuracağız. 2011 yılı sonuna kadar toplam 10 milyon dolar yatırım ve 300 milyon dolar ciro hedefliyoruz.

İnşaatta da büyümek istiyoruz

TOPLANTIDA konuşan KİM Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ersan, KİM Grup olarak inşaat ve perakende alanında da büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Hali hazırda Çorlu ve İçerenköyde inşaatı süren AVM ve konut projeleri bulunduğu bilgisini veren Ersan, şöyle konuştu: Yatırımlarımızda ağırlığı perakende alanına vereceğiz. Kiralama veya satın alma yöntemiyle mağazalar açacağız. Francheise yöntemini kullanmayı uygun görmüyoruz. Hedefimiz emin adımlarla Türkiye genelinde yaygınlaşmak. Bu hedefimiz doğrultusunda müşteriye en yakın lokasyonları belirliyoruz. Perakende yatırımlarımızda KİM Pratik markamıza ciddi bir pay ayıracağız.

500 kişiye iş sağlayacak

HALİHAZIRDA 1550 kişiye iş imkanı sağladıklarını anlatan Hamit Akçay, Yıl sonuna kadar toplam personel sayımız 2 bin kişiyi aşacak. Sadece KİM Pratik mağazalarında 500 kişi istihdam etmeyi planlıyoruz. Özellikle Anadolu yatırımlarımızın başlamasıyla çalışan sayımızın katlanarak artmasını bekliyoruz dedi.
Hürriyet/Çilem KAYA

 


Geri Dön