26 / 04 / 2024

Kimler Dragos Royal Towers'tan daire satın aldı?

Kimler Dragos Royal Towers'tan daire satın aldı?

Dap Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "3 büyüklerin tüm futbolcularına ev satacağım" iddiasına sahip



İstanbul'da yeniden şekillenen Kartal bölgesinde, sahile 100 metre mesafedeki Dragos Royal Towers projesiyle Adalar manzaralı lüks konut satan Dap Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Royal Towers'ta 20 futbolcuya ev sattım, önümüzdeki dönemde 3 büyüklerin tüm futbolcularına ev satacağım" iddiasına sahip. Yılmaz, "Uluslararası sanatçımız Okay Temiz de yaşamak için DAP Yapı'nın bir projesini seçmişti. Okay Temiz'in dünyaca ünlü ritim sanatçılarıyla 2 Şubat'ta vereceği konsere sponsor olduk. Dap Yapı da, inşaatı sanata dönüştürüyor" dedi.

MERHUM Vehbi Koç, Can Yücel, Münir Nurettin Selçuk, Muhsin Ertuğrul ve Ali Sami Yen gibi, efsaneleşmiş birçok isme; ünlü sanatçı, gazeteci, politikacı, işadamı ve bürokratlara ev sahipliği yapmış Dragos, coğrafi olarak bakıldığında Yakacık veya Çamlıca'nın denize uzantısı gibi görünür... Hatta Dragos, İstanbul'un Prens Adalarının ve özellikle Büyükada'nın da devamı gibidir. Adının tıpkı 'Leandros', 'İmbros' gibi Yunan kökenli olduğu belli; ancak buraya yerleşenler bu mitolojik ad yerine 'Orhantepe' ismini kullandı. Tren istasyonunda 'Cevizli' yazıyorsa da, bölgenin yerlileri daima 'Dragos' dediler.

İyi yüzünde iki farklı yaşam
Dragos'a eskiden, minibüs yolu ya da trenle gelindiğinde istasyonda inilir ve tren yolu köprüsünden geçilirdi. Tekel Fabrikası arazisine paralel, çınar ağaçları ile çevrilmiş dar yokuş tırmanılır, yol tepeye doğru devam ederdi. Dragos Tepesi'ndeki kayalıklar İstanbullu aşıkların romantik buluşma mekanlarından biriydi. İstasyon tarafındaki 'varoş' tipi yerleşim de dikkat çekerdi. Diğer tarafta ise yolun yarılarına gelindiğinde Dragos'un öteki yüzü ortaya çıkar, içlerinde birçok ünlü ve varlıklı kişinin yer aldığı ayrı bir kesimin; muhteşem Adalar manzarasına hakim villaları size yol boyunca eşlik ederdi.

İnşaatçılar için çekim alanı
Bugüne gelindiğinde; Dragos'un her iki yakasında da lüks projeler var. İstanbul'da, inşaatçıların dikkatini son 3 yılda çeken Kartal'ın bu bölümünde, DAP Yapı da, bugüne kadarki en iddialı projesini hayata geçirdi. DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "gelecek için yaşam alanları oluşturma" iddiasıyla hayata geçirdiği projede, sahile 100 metre mesafede ve Adalar manzaralı lüks konutlar satıyor. Ziya Yılmaz, Eskiden Bağdat Caddesi denilen sahil yoluna çok yakın projeyle sadece lüks yaşam alanı ortaya çıkarma değil 'inşaatı sanata dönüştürme' iddiasında...

Ev alanlara ünlü komşular
Dragos Royal Towers'tan; Ali Tandoğan, Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Selçuk Şahin, Hakan Arıkan, Servet Çetin, Fahri Tatan, Baki Mercimek, Bilal Kısa, Mehmet Sedef başta olmak üzere 20 futbolcu daire satın almıştı. "Önümüzdeki dönemde, 3 büyüklerin tüm futbolcularına daire satacağım" diyen Ziya Yılmaz, birçok futbolcu ile de görüşme halinde olduklarını açıklamıştı. Ziya Yılmaz,  "Benzerleri sadece Miami, New York ve Dubai gibi merkezlerde görülebilen Dragos Royal Towers'ta, 4 blokta 212 dairemiz var. Daire büyüklükleri 88-270 metrekare arasında değişiyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerini, 412 bin liradan başlayan fiyatlara satıyoruz" diyor.

Okay Temiz de müşterisi
Ziya Yılmaz, dünyanın pek çok ülkesinde konserler veren uluslararası sanatçımız Okay Temiz'in de yaşamak için DAP Yapı projelerinden birini seçtiğini hatırlattı ve şöyle devam etti: "Yurtdışında uzun yıllar yaşayarak sayısız konser ve albüme imza atan Okay Temiz, 1998'de Türkiye'ye döndüğünde DAP Yapı projelerinden birini seçti. Kendisiyle bu vesileyle tanıştık. Aynı zamanda devlet sanatçısı olan Okay Temiz'in organizasyonlarına daha önce de sponsor olduk. Sponsor olduğumuz 2 Şubat'taki konserde de dünyaca ünlü ritim ustalarıyla unutulmaz anlar yaşatacağından eminiz."
 
Hangi ünlüler Dragos'ta yaşadı
DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Dragos'un tarihine baktığımızda bir çok ünlü bestekar, şair ve sanatçının yaşamak için bu güzel semti seçtiğini görüyoruz. Dragos Royal Towers adlı projemizi de, tüm bu güzellikleri simgeleştiren bir anlayışla inşa ettik. İnşaatı sanata dönüştürdük. Uluslararası katılımla 2 Şubat'ta gerçekleşecek ritim şöleninin, tıpkı projelerimizin taşıdığı evrensel değerler gibi bakış açımızı yansıttığını düşünüyoruz. Sponsorluğumuzun çıkış noktası bu" diyor. Ziya Yılmaz, geçmişte Can Yücel, Münir Nurettin Selçuk, Erdal İnönü, Muhsin Ertuğrul, Ali Sami Yen ve Vehbi Koç'un Dragos'ta yaşadığını hatırlatıyor... En afili sokak ağızlarından en yoğun sevda şiirlerine; cin gibi zeka pırıltılarından en yalın, en sade söyleyişlere kadar her şeye yer verdiği şiirleriyle kim tanımaz Can Yücel'i... "Dönülmez akşamın ufkundayız" diyen Münir Nurettin Selçuk'un besteleriyle gönül teli titrememiş olan var mı?

Kimler geldi kimler geçti
Dragos'un sakinleri arasında eski bakan Adnan Öztrak, gazeteci Burhan Felek, ünlü eğitimci-işadamı İhsan Doğramacı, idam edilen Fatih Rüştü Zorlu, sanayici Halit Narin, eski Milli Eğitim Bakanlarından Hasan Ali Yücel, eski başbakanlardan Nihat Erim, sanatçı Ömür Göksel, Koç ailesinden Semahat Arsel, Sevgi Gönül, sanatçı Ulvi Cemal Erkin de bulunuyordu. Dap Yapı da, Dragos Royal Towers ile ünlülere ev satıyor. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Maltepe'de de 30'ar katlı ikisi rezidans, biri ofis üç kuleden oluşacak projeye başlayacağız. Polisan Holding ile birlikte Kağıthane'de, alt katında alışveriş merkezi bulunan 150 metrelik iki kuleli rezidans projemiz var" diyor.
 
Dap Yapı, Ritim Günü'nde sponsor oldu

TÜRKİYE'nin dünyaca ünlü sanatçısı Okay Temiz, dünyaca tanınan büyük ritim ustalarıyla birlikte, 2 Şubat Salı günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda konser verecek. İnşaatçı Ziya Yılmaz, farklı kültürleri, ortak bir dil ve ortak şölende buluşturacak Ritim Günü'ne, DAP Yapı ile sponsor oldu. 8'inci 'Ritmin Günü' konserinde Hindistan'ın önemli perküsyon gruplarından Karnataka College of Percussion, Senegal'den konuşan davul ustası Yamar Thiam, İsveç'ten Harald Swensson, Ahmet Özden, Rüstem Çembeli, Ebru Ayarcı, Tom Camidge, Algo-Ritmo Perküsyon Grubu ve 80 kişilik Okay Temiz Ritim Atölyesi öğrencisi sahne alacak. Ebru Ayarcı liderliğindeki Algo-Ritmo perküsyon grubu da, Afrika ritimleriyle izleyenleri coşturacak.
 
Kaliteli konut üretmek yetmiyor

TURYAP'ın Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrıldıktan sonra; gayrimenkul sektörüne halkla ilişkiler konusunda danışmanlık vermek üzere Emlak Pr'ı kuran Başak Soner, DAP Yapı ile çalışmaya başladı. Sektörün renkli yanlarını kamuoyuna yansıtacaklarını bildiren Soner, "2010'da moral tazeleyen, motivasyon artıran her gelişmeyi duyurmak lazım. Buna ihtiyacımız var" diyor. Gayrimenkulcülerin artık sadece inşaata odaklanmadıklarını belirten Soner, "Fark yaratmak için artık sadece kaliteli konut üretmek yetmiyor" diye konuşuyor.
Hürriyet Seri İlanlar/Ali Öztürk


Geri Dön