28 / 03 / 2024

Kınık OSB, dünya devlerini bekliyor

Kınık OSB, dünya devlerini bekliyor

KINIK OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Akgün, Türkiye'ye yatırım yapmayı planlayan uluslararası firmaları kente çekmek için çalışmaları başlattıklarını açıkladı



İzmir'de yer alan organize sanayi bölgeleri arasında 6 euroluk metrekare fiyatı ile en ucuz bölge olan Kınık OSB, Türkiye'ye yatırım yapmayı planlayan dev firmalara kapılarını açtı. Yeni yapılacak olan İstanbul-İzmir otoyolu ile Bursa'ya uzaklığı 1.5 saate inecek olan Kınık OSB, Dikili Limanı'na da 15 dakika mesafede yer alıyor. Bölgede 350 bin metrekare boş arazi bulunuyor. Kınık OSB yönetimi, Çinli DFM başta olmak üzere Türkiye'de yatırım yapmayı düşünen büyük ölçekli yatırımcıların ilgisini bölgeye çekmek için çalışmalarını sürdürüyor.

DESTEK SÖZÜ
Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından kurulan bölgenin, 6 euro metrekare fiyatı ile dikkat çektiğini hatırlatan Kınık OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Akgün, otomotiv sektörü başta olmak üzere çeşitli sektörlerde büyük ölçekli yatırım yapacak firmaları bölgeye çekmek istediklerini söyledi.
Kınık'ın yatırım yönünden İZmir'in en bakir ilçelerinden biri olduğunu vurgulayan Akgün, yatırımcıları burada çok rahat ettireceklerini ifade etti.

LİMAN AVANTAJI
İzmir'de yatırım yapacak firmalar için yatırıma en uygun OSB'lerden biri olan Kınık OSB, yeni yapılacak olan Çandarlı Limanı'na da yakınlığı ile dikkat çekiyor. Yine ihaleye çıkılan İstanbul-İzmir otoyolu üzerinde yer alması da bölgenin cazibesini artırıyor. Özellikle Bursa ve çevresinde faaliyet gösteren otomotiv sektörünün yatırımları için Kınık OSB avantajlı olarak değerlendiriliyor. 40'ın üzerinde sanayi tesisinin yer alacağı bölgenin, 3 binin üzerinde kişiye de istihdam imkanı sağlaması bekleniyor.
İşadamlarına İzmir'in en ucuz bölgesinde yatırım imkanı sunduklarını belirten Ufuk Akgün, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini kaydetti. Sanayi parsellerini metrekaresi 6 eurodan sattıklarının altını çizen Akkan, özellikle büyük alanlarda yatırım yapacak uluslararası firmaları hedeflediklerini söyledi. Kınık Belediyesi ve Özel İdare ile yaptıkları çalışmalarla büyük yatırımcılara 350 bin metrekare yer tahsis imkanına sahip olduklarını ifade eden Akgün, "Çinli otomotiv devi DFM'nin Türkiye'de yatırım yapacağı belirtiliyor. Ayrıca Yatırım Ajansı'nın ilgilendiği büyük ölçekli yatırımcıların olduğunu biliyoruz. Biz büyük yatırımcılara her türlü bürokratik kolaylığı sağlarız. Kınık halkı da bölgelerinde böyle bir yatırımı büyük bir istekle bekliyor. Yatırımcıları ulaşım avantajlarımızı da görmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Rakamlarla KINIK OSB
Kuruluş Yılı 2001
Net Yatırım alanı 504 bin metrekare
İzmir'e uzaklığı 111 km
Havaalanına uzaklığı 140 km
Dikili Limanı'na uzaklığı 35 km
EBSO'nun ortaklık payı Yüzde 70
Boş parsel büyüklüğü 350 bin metrekare
Toplam parsel sayısı 49
Murat Şahin/Yeni Asır


Geri Dön