25 / 04 / 2024

KİPTAŞ Finanskent projesinde 1 yılda kaba inşaat tamamlandı

KİPTAŞ Finanskent projesinde 1 yılda kaba inşaat tamamlandı

KİPTAŞ Finanskent projesi 1 yıl sonra yaşama geçecek



ISTANBUL'un en önemli iş ve ticaret merkezleri Maslak-Levent hattıyla, İMKB'nin bulunduğu İstinye'ye yakn bir lokasyonda, TEM otoyolunun Hasdal mevkiinde hayata geçirilen KİPTAŞ Finanskent'te, 1 yılda kaba inşaat tamamlandı. Daha önce yolu bile olmayan arazının yeni görüntüsü, hergün TEM otoyolunu kullanan İstanbullulara dikkatini çekiyor. KİPTAŞ'n Finanskent projesinin yanı sıra Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi nin de arazisi, bu bölgede bulunuyor. KİPTAŞ Finanskent, bu anlamda yatırım açısından da potansiyel taşıyor. Üniversite projesi hayata geçtiğinde, Finanskent'teki rayiçleri de etkileyeceği konuşuluyor.

37 katlı 2 blok var
Finanskent'te 86 metrekarelik 'ferah' 1+1'lerden, 295 metrekarelik 5+1'lere kadar daire seçenekleri sunuluyor. Çok değil, 1-1.5 yıl öncesine kadar enerji nakil hatlarının geçirildiği bomboş bir arazi olarak dikkat çeken bölgede hayata geçen projede 37'şer katlı 2 blokta A tipi 432 daire, 23,25 ve 27 kath üç blokta B tipi 276 daire, 21 ve 23 katlı 2 blokta C tipi 156 daire ve 4'er kath D tipi villalardaki dublekslerden oluşan projede, toplam 899 konut bulunuyor.

1 yıl sonra yaşam başlıyor
Projede yaşam, Temmuz 2011'de, yani yaklaşık 1 yıl sonra başlayacak. İMKB mensupları, aracı kurum ve banka çalışanları ile sanat ve spor camiası da projye ilgi gösteriyor. KİPTAŞ yönetimi, Finanskent'in önümüzdeki yıl finans piyasalarının kalbi olacağı yorumunu yaparken, projeden 350 İMKB mensubunun daire alması, "Borsa İstinye'de ama kulisler Finanskent'te dönecek" esprilerini de beraberinde getiriyor.

Yatırım potansiyeli
TEM otoyoluna cepheli Hasdal viyadüğünün yarımda konuşlanan proje, Maslak ve Levent'e 5-10 dakika mesafede. Tünellerin hayata geçmesiyle, Taksim'e ulaşım da sadece 10-15 dakika sürecek, ikinci köprüye yakınlığı ve Atatürk Havalimanı'na TEM'den direkt ulaşım imkanı sunması da Finanskent'in artıları olarak görülüyor. Finanskent projesindeki daireler, projenin satışına başlanan ilk günden bu yana, şimdiden yüzde 25'lik bir kazanç sağladı. Hem iş merkezlerine yalan, hem orman manzarası sunan ve hem de iki yıl içinde eğitime başlayacak Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesine komşu olan projenin, yatarım amaçlı konut sahibi olmayı düşünenlere de hitap ettiği belirtüiyor.


İSTİNYE, lüks konutta da İstanbul'un prestijli bölgelerinden biri haline gelirken, bu semtte yer alan İstanbul Menkul Kıymetler Bosası'nın mensuplarıyla bankacı ve aracı kurum çalışanları, ikamet ve yatırım için, TEM otoyolu-Hasdal mevkiindeki KİPTAŞ projesi Finanskent'i seçiyor.
 

Ali Beyin çiftliği bölgeye adını verdi
FİNANSKENT arazisinin bulunduğu Hasdal, İstanbul'daki en büyük askeri kışlalardan birine de ev sahipliği yapıyor.TEM'den Edirne'ye giderken, Hasdal kışlası sağda, Finanskent ise solda yer alıyor. Bugün Eyüp ilçesi sınırlarında yer alan Alibeyköy semtine de komşu olan Hasdal, önümüzdeki yıllarda bir vakıf üniversitesine de ev sahipliği yapacak. Alibeyköy tarihte mısır tarlaları ile bilindiğinden, semt girişinde dev mısır heykeli var. Alibeyköy semtinin adı, Karesi Beyliği emirlerinden Evrenos Gazi'nin oğlu Ali Bey'den geliyor. Orhan Bey, bu beyliği ele geçirince, Karesi Beyliği Osmanlı hizmetine girdi; Evrenos Gazi'ye, vakıf için İstanbul'da istediği yer bağışlandı. .  Evrenos Gazi'nin oğlu Ali Bey, fetihlerinde desteklediği Fatih Sultan Mehmet'ten iltifat gördü ve bugünün Alibeyköy'ü içinde kalan çiftlik, kendisine mülk olarak verilmişti.
Hürriyet

www.kiptas.com.tr

0212 627 67 67

 


Geri Dön