27 / 04 / 2024

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Her an Marmara depremiyle karşı karşıya kalabiliriz! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Her an Marmara depremiyle karşı karşıya kalabiliriz! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, her an Marmara depremiyle karşı karşıya kalınabileceğini vurguyarak, depreme karşı birlik olma çağrısında bulundu. İşte Ali Kurt'un o açıklamaları...



Anka Haber'de yer alan habere göre; İBB iştiraki KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, söz konusu açıklamasında "Ülkemiz çok ciddi bir riskli yapı stokuna sahip" diyerek Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremleri örnek gösterdi. "Maalesef depremin en acı yüzünü ülke olarak yaşadık. Bunun daha büyük acılarını yaşamamak için depremi her zaman gündemde tutmamız lazım. Depreme ilişkin yapılan çalışmalarda mutlaka tüm tarafların samimi bir şekilde birlik içerisinde hareket etmesi lazım" açıklamasında bulunan Ali Kurt, KİPTAŞ olarak İstanbul’da model olacak bir yöntemi ‘İstanbul Yenileniyor’ çatısı altında hayata geçirdiklerini ve ciddi bir yol aldıklarını söyledi. 

Kurt, konuya ilişkin "Tüm kurumları depreme karşı yapılacak eylemlerde samimi olmaya ve birlik içerisinde çalışmaya davet ediyorum. Aksi takdirde olası bir Marmara depreminde İstanbul’da ve Marmara’daki diğer illerde çok ama çok acı bir tablo ile karşı karşıya kalabiliriz" açıklamasında bulundu ve kurumların bir arada çalışmasıyla hızlı bir şekilde kentlerin depreme dayanıklı hale getirilebileceğinin altını çizdi. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Her an Marmara depremiyle karşı karşıya kalabiliriz! 

Söz konusu açıklamasında şu an ülkenin gündeminin seçim olduğunu dile getiren Ali Kurt, "Seçimden dolayı deprem ikinci plana itildi ama deprem üzerinden siyaset yapılmaya devam ediliyor. Lütfen kurumlar, deprem konusunda samimi davransınlar, birbirlerine güç versinler" şeklinde konuştu. 

"Zararın neresinden dönersek kârdır ancak üzücü olan bir şey, insanların can güvenliği söz konusu olmasına rağmen hâlâ kurumların bir araya gelemiyor olması" diyen Kurt, her an Marmara depremi ile karşı karşıya kalınabileceğinin altını çizdi. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Her an Marmara depremiyle karşı karşıya kalabiliriz! 

KURUMLAR BİR ARADA ÇALIŞIRSA BİR ANDA 1,8 MİLYONU AŞKIN İNSANIN HAYATI KURTULUR 

Riskin çok büyük olduğunu yineleyen KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "İstanbul Yenileniyor sistemini 2021 Temmuz ayında hayata geçirmiştik. Maraş merkezli depremlere kadar başvurularımız 8 bin 600- 9 bin civarı iken Maraş merkezli depremlerden sonra başvuru sayımız 26 bini aştı" açıklamasında bulundu. 

Bunun, İstanbul’da yaklaşık 496 bin riskli bağımsız birimde oturan 1,8 milyondan fazla insanımızın yaşadığı bir alan anlamına geldiğini aktaran ali Kurt, "Uygun ödeme planıyla gelin, bizim riskli yapılarımızı yenileyin" şeklinde konuştu. 

Kurt, birlik olunursa, kurumlar bir arada çalışırsa bir anda 1,8 milyondan fazla insanın hayatının kurtulacağına dikkat çekti. 

Japon deprem uzmanından son dakika büyük İstanbul depremi uyarısı! Gerekli tedbirler alınmalı! 

Dolar için sil baştan tahmin geldi! Yeni senaryoya göre dolar tam 29 TL olacak! O tarihte taş üstünde taş kalmayacak

Yeni evleneceklere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredi desteği!

TOKİ İzmir 2023 projesinde beklenen tarih resmen geldi! Tek bir ilçeye tam 271 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön