25 / 04 / 2024

Kiptaş İstanbul Avrupa yakasında 2 bin 200 konut üretecek!

Kiptaş İstanbul Avrupa yakasında 2 bin 200 konut üretecek!

Gayrimenkul yatırımlarının Bahçeşehir bölgesinde yoğunlaştığını belirten KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, KİPTAŞ’ın 70 bin konut ürettiğini açıkladı. Yıldırım, İstanbul Avrupa yakasında 2 bin 200 konut üreteceklerini belirtti..



Gayrimenkul yatırımlarının Bahçeşehir bölgesinde yoğunlaştığını belirten KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, bölgenin TEM Otoyolu,  Marmaray  ve metro hatları ile Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havalimanı, 3. Köprü ve Kanal İstanbul’un muhtemel güzergahına da yakın olduğunu hatırlattı. Bugüne kadar KİPTAŞ’ın 70 bin konut ürettiğini açıklayan Yıldırım, “7-8 yıl önce aldığımız bir arazi burası. KİPTAŞ için küçük ama tamamlanması önemli bir çalışma. Bundan önce ilk etapta 2 bin 600 konut vardı, satışı sürüyor, 600 konut kaldı. İkinci etap ise memurlar için daha uygun dairelerdi. 1100 konuta 3 bin başvuru olmuş kurayla seçim yapılmıştı” dedi.


Ön talep yoğun

Binres İnşaat Genel Müdürü Mertcan Alioğlu, Başakşehir ve çevresinin sürekli değer kazandığını belirterek, projeye yönelik yoğun ön talepten de bunun anlaşıldığını söyledi. Projede lansman dönemi kampanyaları da uygulanacak. İnşaat çalışmalarının başladığı Vaditepe Gölevleri’nde teslimler ise 2017’nin Eylül ayında yapılacak.


Sosyal konut ve memura ev yapacak

Son 10-12 yıldır KİPTAŞ ve TOKİ’nin sosyal konut ihtiyacını karşılamak için önemli çalışmalar yaptığını belirten İsmet Yıldırım, sosyal konut üretimi için arsa sıkıntısı olduğunu, bunun çözümü için kentsel dönüşümden de faydalandıklarını kaydetti. Daha önce hayata geçirilen Hadımköy projesi gibi bir sosyal konut üretimi aşamasında olduklarını kaydeden Yıldırım, “2 bin 200 konut olacak. Fiyatları yine Hadımköy ölçülerinde tutacağız. Ayrıca memurlar için de daha uygun fiyatlı konut geliştireceğiz, önümüzdeki 1-2 ay içinde açıklayacağız” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön