20 / 04 / 2024

KİPTAŞ Alibeyköy kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

KİPTAŞ Alibeyköy kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

KİPTAŞ tarafından Alibeyköy'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde uzlaşmalı görüşmeler devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, kentsel dönüşüm ile ilgili gelişmeleri aktardı.



İstanbul'un Alibeyköy ilçesinde hayata geçen yerinde dönüşüm yöntemiyle hayata geçirilen kentsel dönüşümde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya hesabından ilçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili son dakika gelişmeleri aktardı. Uzlaşma görüşmelerinin devam ettiği projede hak sahipleri uzlaşma ofislerinde ruhsatı alınan projeden dairelerini seçmeye devam ediyor. Riskli alan ilan edilen bölgede en kısa süre temel atma işlemi yapılacak.

KİPTAŞ Alibeyköy kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

İstanbul Eyüp’e bağlı Akşemsettin, Karadolap, Çırçır, Yeşilpınar Mahallelerinin gündeminde kentsel dönüşüm projeleri hayata geçecek. Silivri’de meydana gelen depremde bazı yapıların hasar görmesi üzerine 6 bin 500 konutu içeren bir proje hazırlanmıştı.

KİPTAŞ Alibeyköy kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Proje’ye ilgili daha önce açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar, “Bu mahallelerde iki temel sorun var. Birincisi 6306 sayılı Kanun’la riskli alan ilan edilen yerler, diğeri de bu bölgeler dışında kalıp en son İstanbul Büyükşehir Belediyesi (iBB) Meclisinden geçen saçak parsel meselesi. Saçak parsel; oturulan alan mülk sahiplerinde, geri kalan yol, otopark ve yeşil alanlar İBB’nin mülkiyetinde kalan alanlara deniliyor” şeklinde konuşmuştu. 

KİPTAŞ Alibeyköy kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Kurt daha önceden yaptığı açıklamayla konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "#RiskliAlan ilan edilen Eyüp Yeşilpınar/Alibeyköy mahallesindeki projemizin ruhsatını aldık. Henüz sözleşme imzalamayanlara sesleniyoruz: yasal tahliye sürecini beklemeyin, uzlaşın #riskliyapıları tahliye edelim. #Depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz. Önceliğimiz can güvenliği." ifadelerine yer verdi.

 

Eyüpsultan #Alibeyköy mahallesinde yerinde #dönüşüm projemiz için uzlaşma görüşmeleri devam ediyor. Hak sahipleri, uzlaşma ofisimizde ruhsatını aldığımız projeden dairelerini seçiyor. #RiskliAlan ilan edilen bölgede en kısa sürede güvenli yaşamın temelini atmak için çalışıyoruz. pic.twitter.com/5O4VYWo0mC

— Ali Kurt (@AliKurtistanbul) March 2, 2021

 

KİPTAŞ'tan Alibeyköy'e yerinde dönüşüm projesi!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön