26 / 04 / 2024

KİPTAŞ'tan 16 bin 803 yeni konut!

KİPTAŞ'tan 16 bin 803 yeni konut!

Onbeş yılda 55 bin konut üreten Kiptaş, yılın ilk yarısında 184 konutun temelini atarken 12 bini bulan konutun teslimini gerçekleştirdi



Teslim ettiği projelerden 602 milyon 173 bin TL ciro elde eden Kiptaş, 16 bin 803 yeni konutunda planlamasını yapıyor.
 
İstanbul’un konut sorununa sosyal konutla çözüm üret ve plansız yapılaşmayı önlemek amacıyla İBB tarafından 1995 yılında kurulan KİPTAŞ, kuruluş amacı doğrultusunda Anadolu yakasında Pendik, Avrupa yakasında Küçükçekmece’yi kendine pilot bölgeler olarak seçti. Başakşehir’de Başakşehir etaplarını, Pendik’te ise Hilalşehir’i kurdu. Sosyal konut ihtiyacının bir kısmını bu iki site karşılayan KİPTAŞ, gelen talep üzerine yeni projeler hazırlayarak uygulayamaya geçti.
 
TOKİ ve KİPTAŞ inşaatın çapını büyüttü

Kiptaş olarak 2010 yılını gerçekleştirdiklerin projelerin toparlanma yılı olarak gördüklerini dile getiren  Kiptaş  Genel Müdürü İsmet Yıldırım toplamda 6 bin konutu bulan yeni projelere başladıklarını dile getirdi. Bunun yanında 7-8 yerde bitirilen toplamda 12 bini bulan konutun teslimine başladıklarını açıklayan Yıldırım, “Yapılanlar ve yapılacak olanlara baktığımızda, 2010 yılında iyi bir performans sergiledik diyebiliriz. Türkiye genelinde küçük çaplı yap-satçılık şeklinde konut üretimi yapılırken,  TOKİ  ve KİPTAŞ’ın önayak olduğu büyük çaplı projeler özel sektörün ufkunu açtı. Son on yılda konut alanındaki müteahhitlik sektörü çok gelişti” dedi.
 
Yapılan her 1000 konutta minimum 2000 kişinin çalıştığına değinen Yıldırım, “İnşaat, yan sektörleriyle ekonomiye önemli ölçüde katma değer sağlıyor. İBB’nin desteği ve Kiptaş’ın çalışmalarıyla başlayan dönüşüm projeleri ile yakın gelecekte çirkin görüntü oluşturan gecekondu bölgeleri çevre düzenlemesi yapılmış modern yaşam alanlarına dönüşecek” şeklinde konuştu.
 
Kurulduğu günden bugüne yaklaşık 55 bin konut üreten KİPTAŞ, konutların yanı sıra burada yaşayacak binlerce insanların ihtiyacı olan yol ve alt yapı hizmetlerini de getirdi. Genellikle yeni yerleşim bölgelerinde kurulan Kiptaş konutları sadece teknik anlamda hizmet üretmek yerine sosyal ihtiyaçları da karşıladı. KİPTAŞ, toplu konut bölgelerinde peyzaj uygulamaları, ağaçlandırma, çocuk oyun alanları, otoparklar, çarşı, dini ve sağlık tesisleri, okul, kreş ve spor alanları da inşa etti.
 
Konut inşaatlarına devam eden KİPTAŞ, 2010 yılı içinde Başakşehir Metrokent’te 3. etap toplu konut projesinin temellerini atarken öte yandan da Başakşehir 4. etap ve Hadımköy’deki projelerde alt yapı işlerine başladı. Metrokent’i Temmuz 2012 yılında teslim etmeyi planlayan KİPTAŞ, burada 30 milyon 836 bin 762 TL’lik bir proje gerçekleştirecek.
 
İki kentsel dönüşüm planlıyor

Halen 9 bin 358 konutun yapımının devam ettiğini açıklayan KİPTAŞ on tanesi konut, 5 tanesi eğitim ve yol olmak üzere 15 projenin çalışmalarını devam ettiriyor. KİPTAŞ’ın yürüttüğü konut projelerinden ikisi ise Süleymaniye ve Zeytinburnu’nda gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projeleri. Bu projeler kapsamında Kiptaş Süleymaniye’ye iki bin konut yaptırırken Zeytinburnu’nda 926 konut yapmayı planlıyor.
 
Sosyal konut ihtiyacını karşılamak için Çatalca’da da bir takım projeler gerçekleştiren Kiptaş, burada bin 872 konutun planlaması yaparken Alibeyköy Gecekondu ıslah projesi kapsamında 5 bin 300, Yakuplu Sosyal konut projesi kapsamında 336 konutun yapımını da planlamaları içinde tutuyor.
 
Yapımı devam eden projeler
Maltepe Konutları 2. Etap  1276 konut
Zeytinburnu Sümer Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi     1536
Silivri 2. Etap         2020 konut
Finanskent 846 konut
Metrokent  1480 konut
Nishadalar 2200 konut
Emlakkulisi


Geri Dön