26 / 04 / 2024

KİPTAŞ tapusuz evlere karşılık lüks konutlar yapacak!

KİPTAŞ tapusuz evlere karşılık lüks konutlar yapacak!

Eyüp sakinleri Eyüp'teki Güzeltepe Mahallesi'ne bağlı Bayramoğlu Çobançeşme mevkiindeki kentsel dönüşümü toplantı yaparak değerlendirdiler



Büyük bölümü vakıf arazisi olan ve bir vakıf üniversitesi kurulması planlanan Eyüp'teki Güzeltepe Mahallesi'ne bağlı Bayramoğlu Çobançeşme mevkiindeki kentsel dönüşüm toplantısı, cami avlusunda yapıldı. Tapusuz evlere karşılık 500 metre mesafede bulunan ve lüks konutların bulunduğu KİPTAŞ-Finanskent'in yakınında inşa edilecek tapulu lüks konutlar, halka anlatıldı. Bilgilendirme toplantısında, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ile KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, avlunun ön tarafma kurulan masalara, mahalle sakinleri de avluya yerleştirilen sandalyelere oturdu. Toplantı sırasında konuşmacılarla dinleyiciler arasında kalan musalla taşının üzerine ise bir örtü serildi. Belediyeden bir yetkili, toplantının cami avlusunda yapılmasını, "Vatandaşın en rahat gittiği yer cami. Biz de toplantı salonlarına git-gel problemi olmasın diye böyle bir tercih yaptık. Önemli olan toplantının yapılıp sorunların çözülmesi, nerede yapıldığı çok önemli değil" diye açıkladı.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, çok eski bir yerleşim yeri olan bölgede yapılacak kentsel dönüşümün, mahalle sakinlerinin yaşam şartlarında hiçbir olumsuzluk yaratmayacağını aksine aynı mahallede inşaa edilecek çok daha güzel ve modern bir siteye kavuşacaklarını söyledi. Bayramoğlu mevkiinin büyük bölümü vakıf arazisi ve buraya bir vakıf üniversitesi kurulması planlanıyor. İsmail Kavuncu "Gerek hükümetimiz gerekse büyükşehir belediyemiz bu dönüşüm sırasında vatandaşlarımızın mağdur olmaması için planlamalar yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayramoğlu Mahallesi'nde KİPTAŞ'ın muhteşem bir site yapacağı müjdesini verdi. Sitede okul, sağlık ocağı, cami, parklar, sosyal tesisler, spor alanları, alışveriş merkezleri yer alacak. Bayramoğlu bambaşka bir siluete kavuşacak. Vakıf arazisinde tapusuz konut yerine, fiyatı yüksek, modern, dört dörtlük gayrimenkule sahip olacaksınız" dedi.
 
Tapusuz evlere karşılık lüks konutlar yapılacak

FİNANSKENT'in hemen bitişiğindeki araziyle ilgili olarak KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, modern bir site olarak yüksek teknolojiyle inşaa edecekleri konutların planını yaptıklarını belirterek, "Teknik detayları konuşmak için ayrıca toplantı yapacağız. Maketi gösterip, sizin görüş ve önerilerinizi alacağız. Külfet getirmeden, mağdur etmeden sizi ev sahibi yapacağız. Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetindeki Finanskent'in yanında yer alan 70 dönümlük arazi üzerine bu konutları yapacağız. Sonra da daire tapularını ve anahtarlarını sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.
Ali Öztürk/Hürriyet Seri İlanlar


Geri Dön