29 / 03 / 2024

Kira sertifikaları da teminat olarak kullanılabilecek!

Kira sertifikaları da teminat olarak kullanılabilecek!

Ödeme hizmetleri ve elektronik para ihracı ile ödeme kuruluşları ve elektronik para kuruluşlarının Merkez Bankası nezdinde tutmak zorunda oldukları teminatı kira sertifikası cinsinden de yapılabilecek



Ödeme kuruluşları hakkında yönetmelikte değişiklik yapan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere ödeme kuruluşlarının Merkez Bankası nezdinde 1 milyon TL tutarında tutmak zorunda oldukları teminat, nakit veya devlet iç borçlanma senedinin yanı sıra kira sertifikası cinsinden de olabilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan BDDK Yönetmeliği'nin 28 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirildi:

"Sadece Kanunun 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde belirtilen ödeme hizmetini gerçekleştiren ödeme kuruluşlarının Merkez Bankası nezdinde bir milyon Türk Lirası tutarında nakit veya devlet iç borçlanma senedi veya kira sertifikası olarak teminat bulundurmaları zorunludur. Teminatın,  Merkez Bankası nezdinde devlet iç borçlanma senedi veya kira sertifikası olarak tutulması ve  piyasa değerinin en az yüzde onu tutarında değer kaybetmesi halinde kuruluşun on iş günü içinde teminatı bir milyon Türk Lirası tutarına tamamlayıp, durumu Kuruma bildirmesi zorunludur."  ifadelerine yer verildi. 


Geri Dön