19 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Konut veya iş yeri kiralamak isteyen vatandaşlar ve mal sahipleri arasında yaşanılan sorunları en aza indirgemek için kira sözleşmeleri imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi imzalanırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...



Bir iş yerini veya konutu kiralamak isteyen vatandaşlar ile mal sahibi arasında imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi denir. Milliyet'te yer alan habere göre; bu kira sözleşmeleri ilerde yaşanılacak problemlerin önüne geçmesinde hayati önem taşıyor. Peki kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli? Kira sözleşmesi nasıl doldurulmalı? İşte detaylar...

 Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmesi doldururken kira ücretleri ve tapu bilgilerin eksiksiz yazılması gerekiyor. Ek olarak kira ödeme ve depozito bilgileri de belirtilmesi gerekiyor. 

Sözleşme nasıl doldurulur?

Kira sözleşmelerinde çok fazla detaylar yer alıyor. Bu nedenle kira sözleşmelerinin eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekiyor. Kira sözleşmelerinde eksik olması durumunda mal sahibi ve kiracı arasında ilerde sorunlar yaşanabilir. Çünkü kira sözleşmeleri anlaşmazlık durumunda kanıt olarak kullanılır. 

Kira sözleşmelerinde en çok göz önünde bulunan konular kira ücretleri, adres ve ödeme bilgileri oluyor. Sözleşmede bu bilgilerin doğru bir şekilde yazılması gerekiyor. Yanlış bilgilerin yazılması durumunda sözleşme geçersiz sayılabilir. Hayati önem taşıyan bu konuda her iki tarafın da dikkatli olması gerekiyor. 

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Dikkat edilecek konular

Kira sözleşmesinde özellikle mülk adresi doğru bir şekilde belirtilmelidir. Ödeme yapılacak tarih, kiralık olan mülkte yer alan demirbaşlar, aidat ve aidat günü gibi bilgiler de sözleşme içerisinde yer almalıdır. Bu bilgilerin eksik veya yanlış yazılması da kiracı ve ev sahibini zora sokabilir.

Kiracısı olunan ev satın alındığında kira sözleşmesi düşer mi?


Geri Dön