27 / 04 / 2024

Kiracılar dikkat! Bu giderleri ödemek zorunda değilsiniz!

Kiracılar dikkat! Bu giderleri ödemek zorunda değilsiniz!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bu haftaki köşesini kiracıların haklarına ayırdı. İşte Oya Armutçu'nun o köşe yazısı...



2) SİTE VE APARTMANLARDA DÖNEM SONUNDA MAHSUPLAŞMA GEREKİR Mİ?

Kiracılar dikkat! Bu giderleri ödemek zorunda değilsiniz!

Yazısında site ve apartmanlarda dönem sonunda mahsuplaşma yapılmalı mı sorusunun yanıtına da yer veren Oya Armutçu'nun yazısındaki bölüm ve Avukat Şeref Kısacık'ın yanıtı şu şekilde:

"Evet, mahsuplaşma yapılmalıdır. İşletme projesi genellikle yıllık yapılır, çok yıllık yapılmaz. İşletme projesi dönemi bitince mahsuplaşma yapılması, gelir ve giderlerin sıfırlanması gerekir. İster kiracı olalım, ister mal sahibi olalım, bu konuda ısrarcı olmalıyız. Mahsuplaşma yapılmasını ısrarla talep etmeliyiz ve mutlaka bunu sağlamalıyız. Çünkü, apartman ve site yönetimine her ay düzenli olarak ödediğimiz ve aidat olarak nitelendirdiğimiz aylık sabit miktar aslında ortak gider avansıdır. Avans olarak alındığına göre, dönem bitince gerçekleşen gider hesabının yapılması ve ödenen miktarla karşılaştırılmak suretiyle, herkesle ayrı ayrı mahsuplaşmanın yapılması gerekir. Maalesef sitelerin çoğu bunu yapmamaktadır."

Peki kiracılar genel kurula katılabilir mi?
 


Geri Dön