25 / 04 / 2024

Kiracıları bekleyen büyük tehlike! Artık kiralayacak ev bulamayabilirler!

Kiracıları bekleyen büyük tehlike! Artık kiralayacak ev bulamayabilirler!

Türkiye’de son yıllarda konut arzında yaşanan sıkıntılar ve yüksek enflasyonla birlikte artan fahiş rakamlara çıkan kiraları ve yüzde 25 zam sınırlamasını değerlendiren gayrimenkul uzmanları önemli uyarılarda bulundu. Hemen okuyun.



Yüksek enflasyonla birlikte artan fiyatlar Türkiye’de inşaat sektörünü de vurdu. Son yıllarda bariz şekilde durgunluğa giren inşaat sektörü yeterince bina üretemeyince fiyatlar da yukarı yönlü seyretmeye başladı. Arz-talep dengesi bozulunca da ev sahipleri yüksek oranda kira talep etmeye başladılar. Sonuçta hükümet kiracıları korumak için ev sahiplerine yüzde 25’in üzerinde kira zammı yapmayı yasakladı.

Buraya kadar özetlediğimiz tablo üzerinden yorum yapan gayrimenkul uzmanları ise geleceğe pek de olumlu bakmıyor ve şimdiden uyarıyorlar: “Artık kiralık daire bulamayabilirsiniz!”

 Kiracıları bekleyen büyük tehlike! Artık kiralayacak ev bulamayabilirler!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Milliyet gazetesine yaptığı açıklamalarda bu tehlikeye işaret etti. Temmuz ayında dolacak olan yüzde 25 zam sınırının uzatılması nedeniyle ilerleyen dönemde satılık ev ilanlarının artacağı uyarısında bulunan Özelmacıklı şu ifadeleri kullandı:

"Yaşanan süreç araya seçimlerin de girmesi ile birlikte ile belirsizliği biraz daha koruyacak gibi görünüyor. Eğer söylenildiği gibi uzatma olursa satılık ilan sayısında bu nedenle büyük bir artış olacağını düşünüyorum. Son dönemde ilan sayısında elbette bir artış zaten var. Ancak buradaki ana etken için deprem riski nedeniyle eski evini satmak isteyenlerin artışı diyebiliriz. Bu durum sadece kira nedeniyle bir artışı ifade etmiyor. Bu konuda ne yazık ki ülkemizde gerek uygulamalar gerekse de hukuki düzenlemelerde boşluklar bulunuyor. Artık insanlar yerlerini kiraya vermekten ürker hale geldi. Ya kiracı evimden çıkmaz ise veya kirayı ödeyemez ise gibi korkular oluştu.


 


 


Geri Dön