25 / 04 / 2024

Kirada İzmir, konutta Kocaeli birinci!

Kirada İzmir, konutta Kocaeli birinci!

Ağustos ayında 7 büyük ilde yapılan araştırmaya göre konut fiyatları en çok Kocaeli'nde arttı



Kira artışlarında ise birincilik İzmir'in. İstanbul'da kira değerleri Ağustos ayında düşüş gösterdi. Garanti'nin desteğiyle reidin.com tarafından hazırlanan emlak endeksinin Ağustos raporu yayınlandı. Ağustos'ta, Türkiye'nin 7 büyük ilindeki (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul,  İzmir  ve Kocaeli) konut satış fiyatları ve kira değerlerinde bir önceki aya göre artış gözlemlendi. Ağustos ayında konut satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir yüzde 3.40'lık artışla Kocaeli oldu. Kocaeli'yi yüzde 2.17 ile Bursa, yüzde 1.66 ile Antalya, yüzde 1.22 ile İzmir, yüzde 1.08 ile  Adana  ve yüzde 0.12 ile  Ankara  izledi. İstanbul'daki konut satış fiyatları ise Ağustos ayında değişmedi.

İSTANBUL'DA DÜŞTÜ
Raporun kapsadığı 7 büyük ilde Ağustos ayındaki kira değerleri incelendiğinde, İzmir yüzde 1.05'lik artışla kira zamlarında birinci oldu. İzmir'i yüzde 0.85 ile Antalya, yüzde 0.75 ile Kocaeli ve yüzde 0.47 ile Ankara takip etti. Bursa'daki kira değerlerinde değişim yaşanmazken, İstanbul'da yüzde 0.45 düşüş oldu.
Takvim

Konut fiyatı artışında Kocaeli ilk sırada!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kirada en çok artış İzmir'de

Garanti Bankası ve 'reidin.com'' tarafından hazırlanan Emlakendeks'in ağustos ayı raporu açıklandı. Rapora göre, ağustos ayında konut satış fiyatlarının en çok yükseldiği kent yüzde 3.40'lık artışla Kocaeli oldu. Kocaeli'yi yüzde 2.17 ile Bursa, yüzde 1.66 ile Antalya, yüzde 1.22 ile İzmir, yüzde 1.08 ile Adana ve yüzde 0.12 ile Ankara izledi. İstanbul'daki konut satış fiyatları ise ağustos ayında değişmedi. Raporun kapsadığı 7 büyük ilde ağustos ayındaki kira değerleri incelendiğinde, İzmir yüzde 1.05'lik değer artışıyla kiraların en fazla arttığı kent oldu. İzmir'i yüzde 0.85 ile Antalya, yüzde 0.75 ile Kocaeli ve yüzde 0.47 ile Ankara takip etti. İstanbul'daki kira değerlerinde yüzde 0.45, düşüş gözlemlendi.
Akşam


Geri Dön