19 / 03 / 2024

Kiralara Kovid-19 düzenlemesi geliyor!

Kiralara Kovid-19 düzenlemesi geliyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle ekonomik faaliyetlerde yaşanan aksamalar şirketleri, esnaf ve tüccarları zor duruma düşürdü. Devlet, Borçlar Kanunu’nda, salgın dönemlerinde kapalı olan iş yerlerinin kira vermemesi üzerine bir öneri hazırlıyor. 



Kovid-19 salgını sebebiyle ekonomik faaliyetlerde yaşanan aksamalar şirketleri, esnaf ve tüccarları zor duruma düşürdü. 

Milliyet'te yer alan habere göre; satışları azalan, beklenen kazancı bulamayan ticari kuruluşlar, aylık kiralarını öderken de zorluk çekiyor. İflas etmemek için direnen kurumlar için hükümetten bir destek planı hayata geçiriyor. Devlet, Borçlar Kanunu’nda, salgın dönemlerinde kapalı olan iş yerlerinin kira vermemesi üzerine bir öneri hazırlıyor. 

Kiralara Kovid-19 düzenlemesi geliyor!

Devlet tarafından mevcut ekonomik problemlere çözüm amacıyla yapılması planlanan düzenlemeye göre, iş yerleri kapalı oldukları günlerin kirasını herhangi bir işleme gerek duymadan ödememe imkanı bulacak. Mevcut Borçlar Kanunu’na göre benzer durumlar mahkemeye başvuruda bulunarak ya da karşılıklı anlaşmayla çözüme kavuşturulabiliyor. Yargı Reform Paketi kapsamında Borçlar Kanunu’nda yapılması öngörülen düzenlemelerle iş yerleri kapalı kaldıkları süre boyunca kira ödemelerinden muaf olacak. 

Kiralara Kovid-19 düzenlemesi geliyor!

Kovid-19 salgınına karşı İl Hıfzıssıhha Kurulları aracılığıyla AVM, spor salonu, restoran, lokanta, kafe gibi işletmelerin kapanmasına karar verilirse, bu süre zarfında da kira alınmayacak. Üzerinde çalışılan bu düzenlemenin hayata geçirilmesiyle pek çok işletmenin salgın dönemindeki ekonomik zorlukları daha rahat atlatması düşünülürken, kira ödeyemeyen kiracı ve mal sahipleri arasındaki anlaşmazlıkların meydana getirdiği yargı yükünün de hafiflemesi ön görülüyor.

Milyonlarca esnafı ilgilendiriyor! Kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Kira stopaj hesaplaması nasıl yapılır?


Geri Dön