27 / 04 / 2024

Kiralık ev fiyatları rekor kırdı! Artışlar yüzde 70'i buldu! 

Kiralık ev fiyatları rekor kırdı! Artışlar yüzde 70'i buldu! 

Kira fiyatlarında 2022'nin ilk 4 ayında yeni rekorlar kaydedildi. Bazı bölgelerde kira fiyatları ikiye katlanırken, yükselişlerin hala sürdüğü de belirlendi. Emlakçılar kira fiyatlarının normalin üzerinde olduğunu belirtti...



KİRALARI KATLAYANLAR DA BULUNUYOR

Emlakçılar, mevcut kira fiyatlarının bölgesine göre olması gerekenden yüzde 50 ile yüzde 70 üzerinde olduğunun altını çiziyor, ikiye üçe katlanan kira fiyatlarının da fazla olduğuna dikkat çekiyor. Konut sahipleri ise kiralık evler için daha yüksek kiralar talep ederken, eski kiracılarından da çeşitli sebebplerle fazla zam talepleri artıyor.

Kiralık ev fiyatları rekor kırdı! Artışlar yüzde 70 i buldu! 

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, yeni konut üretiminin yani arzın yeterli olmadığına dikkat çekerken, piyasaya yeni konut gelmediği sürece kira fiyatlarının da düşmeyeceğini vurguladı. "Bir inşaat minimum 2-3 yıl sürüyor. Yani inşaatlar şimdi hareketlenmeye başlasa bile tesiri bir yılı geçer" açıklamasında bulunan Nazmi Durbakayım, kamunun desteklerinin çok önemli olduğunu, bir kıvılcımın meşaleye dönüşebileceğini belirtti. 

RUHSAT ALIMI YÜKSELDİ ANCAK...

TÜİK Yapı İzin İstatistikleri, 2021 IV. Çeyrek rakamları çerçevesinde, bir önceki senenin aynı çeyreğine göre, Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 14, daire sayısı yüzde 16.8 yükseldi. Yeni konut inşası için ruhsat alımları arttı ancak ruhsatların maliyet öngörülemediği nedeniyle inşaata dönmesinin zaman alacağına dikkat çekiliyor. 

Kiralık ev fiyatları rekor kırdı! Artışlar yüzde 70 i buldu! 

Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; megakent İstanbul'da online kiralık konut ilanı olan sitelerde şu anda 1.000 TL ile 3.000 TL arasında olan konutlar şehrin daha çeperleri olan Arnavutköy, Pendik, Sancaktepe, Silivri, Sultanbeyli ve Esenyurt, Tuzla ilçelerinde görlüyor.

Akaryakıt fiyatlarına dev zam geliyor! Sürücüler dikkat! Opet, Total, Petrol Ofisi ve BP 14 Mayıs 2022 fiyat listesi

Öğrenci affı için düğmeye basıldı: 2022 öğrenci affı ne zaman çıkacak, kimler faydalanacak?

2022 İETT toplu ulaşım ücreti tarife listesi: Tam ve öğrenci aylık akbil ne kadar?


Geri Dön