25 / 04 / 2024

Kiralık evlerde uygulanan yasak kalıcı hale getirildi! Airbnb yasağın gerekçesini açıkladı

Kiralık evlerde uygulanan yasak kalıcı hale getirildi! Airbnb yasağın gerekçesini açıkladı

Küresel ölçekte kiralık konut çözümleri sunan Amerikan şirketi Airbnb pandemi döneminde aldığı kiralık evlerde parti yasağını kalıcı hale getirdi. Şirket, yaklaşık 2 yıl önce uygulanan geçici yasağın ardından evlerde parti yapma oranının yüzde 44 düştüğünü söylüyor.



Koronavirüs pandemisi döneminde bazı kişilerin birçok bar ve kulübün kapatıldığı veya doluluğun kısıtlanması nedeniyle Airbnb aracılığıyla kiralanan evler de dahil olmak üzere bu tarz etkinlikleri, kiralık evlere taşıdıkları tespit edilmişti.

ABD merkezli şirket, geçici yasağın neredeyse iki yıl önce yürürlüğe girmesinden bu yana kiralık evlerde parti raporlarının yıllık oranında yüzde 44'lük bir düşüş olduğunu söyledi.

Airbnb, sadece eğlence arayan sorumsuz kişilerin rahatsız edici eğlence anlayışı ve koronavirüsün yayılma riskşi nedeniyle alınan kararın gerekli olduğunun altını çizdi.

Airbnb, yasağın ev sahipleri tarafından iyi karşılandığını ve uygulanmasından bu yana kamuoyundan (yerel yönetici ve güvenlik güçleri) olumlu geribildirim aldığını da açıklamasında belirtti.

 


Geri Dön