26 / 04 / 2024

Kirasını ödeyemeyince minibüsten ev yaptı! 

Kirasını ödeyemeyince minibüsten ev yaptı! 

Koronavirüs nedeniyle hayatı alt üst olan 33 yaşındaki Amy isimli vatandaş, evinin kirasını ödeyemeyince minibüsünü eve çevirdi. 



2020'nin başlarında koronavirüs salgını nedeniyle 33 yaşındaki Amy'nin hayatı tepetaklak oldu. Hürriyet'te yer alan habere göre; o sıralar kirada yaşayan ve ipotekli evde yaşayan Amy, pandemi kapanması devreye girdikçe serbest çalışması aksadı. Serbest pazarlama alanında çalışan Amy, kirasını ve faturalarını ödeyemedi. 

Giderlerini azaltmak isteyen Amy, minibüsüne taşınmaya karar verdi. Böylelikle kira derdinden kurtulacak ayrıca çalışmaya da devam edebilecekti. Amy kararıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: 

"Daha önce birkaç minibüs gezisi yapmıştım ve bir minibüste yaşamanın getirdiği basit hayatı sevmiştim. Seyahat etmeyi ve keşfetmeyi de seviyorum ve işim uzaktan idare edilebilir olduğu için İngiltere'yi keşfetmek için mükemmel bir yol olduğunu düşündüm."

Kirasını ödeyemeyince minibüsten ev yaptı! 

Amy, ipotek birikimlerini 11.000 sterlin karşılığında bir Mercedes Sprinter WVB High Top minibüs satın almak için kullandı. Minibüsü yaşam alanına dönüştüren Amy, süreçle ilgili şunları söyledi: 

"Başlangıçta, projeyi aşamalara ayırmaya çalışmak için tüm projeye baktım. Sonra, her aşamada, kendim ele almadan önce birçok YouTube videosunu araştırdım ve izledim.Daha önce matkap bile kullanmamıştım. Minibüs zor çünkü düz çizgiler yok, bu yüzden karyola gibi düz şeyleri kesmek doğru yapmak ve eşit şekilde halletmek oldukça zordu."

Kirasını ödeyemeyince minibüsten ev yaptı! 

Minibüste yeni inşaata başlayan Amy, önce duvarları soydu. Sonrasında minibüsü ses geçirmez hale getirmeye başladı. Ardında da yalıtımı kurdu ve bir teknisyene güneş panelleri ve elektrik tesisatı yaptırdı. Döşeme, ahşap bölme duvar ve tavan döşemesi rafı daha sonra monte edildi ve ardından ahşap kaplama yapıldı.

Amy kaplamayı boyamaya, mobilyalarını yapmaya, su sistemi ve gaz ekledi ve sonrasında sade dekorasyonlar ekledi. Maliyetler arasında elektrik için 1.000 sterlin ve 500 sterlinlik bir Bluetooth harita sistemi vardı.

Minibüse taşınan Amy serbest çalışmasına devam ederken para biriktirmeye de devam ediyor. Projeden Önce ayda 1.500 sterlin harcama yapan Amy, harcamalarını 500 sterline düşürdü. 

Kirasını ödeyemeyince minibüsten ev yaptı! 

Amy kaldığı yerleri ve masrafları hakkında "Ya arkadaşlarımın evlerine ya da kamp alanlarına park ediyorum. İskoçya'ya seyahat edersem vahşi kamp yapabilirsin, ki bu bedava. Çatımda güneş var, bu yüzden elektriğim bedava! Ve ücretsiz kamp alanlarında su dolduruyorum. Minibüsümde gaz var, ancak çok sık yeniden doldurulması gerekmiyor. Isıtıcımın yakıtını, van tankımı doldurduğumda ödediğim dizel yakıt kalıyor." açıklamasını yaptı.

Amy biriktirdiği parayla küçük bir ev yatırımı yapmayı ya da başka bir şeyi yenilemeyi hedefliyor. Mali durumunu düzelttiğini söyleyen Amy, "Mali durumumu kapattıktan sonra altı ay içinde 13.000 sterlin borcumu ödedim ve 4.000 sterlin tasarruf ettim."

Karavan turizmi pandemide patladı!


Geri Dön