28 / 03 / 2024

Kırcami 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Kırcami 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Muratpaşa Belediyesi’nce hazırlanan Kırcami Bölgesi 1/1000 ölçekli imar planı, 1 Haziran 2016 tarihinde askıya çıktı. Plan 30 Haziran 2016 tarihine kadar askıda kalacak.



Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan Mahalleleri’nin tamamı ile Çağlayan ve Güzeloba Mahalleleri’nin bir bölümünü kapsayan Kırcami Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, 1 Haziran 2016 tarihinde Muratpaşa Belediyesi’nde askıya çıktı. Muratpaşa Belediyesi’nce hazırlanan Kırcami Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, 30 Haziran 2016 tarihine kadar askıda kalacak.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

İtiraz olmaması halinde, plan, askıdan indiği tarihten itibaren kesinleşecek. İtiraz olması halinde ise önce Muratpaşa Belediye Meclisi’nde sonrasın da Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde değerlendirilecek. Meclislerin vereceği karar doğrultusunda, plan kesinleşecek ya da itirazın kabul edilmesi halinde, değişikliğin ardından parçacıl olarak hazırlanacak plan tekrar askıya çıkacak.

PLANIN ARDINDAN PARSELASYON

1/1000 ölçekli uygulama imar planının kesinleşmesinin ardından parselasyon çalışmaları tamamlanıp, Muratpaşa Belediyesi Encümeni’nin onayına sunulacak. Parselasyon Planı, Büyükşehir Belediyesi’ne kontrol amaçlı olarak gönderilecek. Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nin onaylamasından sonra ise 1 ay süre ile askıya çıkarılacak.

TESCİL İŞLEMLERİ KADASTRODA

Askı süresinde itiraz olması halinde, itirazlar Muratpaşa Belediyesi Encümeni’nce değerlendirilecek. İtirazın kabul edilmesi halinde, oluşacak Parselasyon Planı’nın bilgisi Büyükşehir Belediyesi Encümeni’ne aktarılıp, parçacıl olarak tekrar askıya çıkacaktır. Bu askı süresi bitiminde itiraz olmaması halinde de kesinleşecek Parselasyon Planı, tescil işlemleri için dosya halinde Kadastro Müdürlüğü’ne gönderilecektir.


Milliyet 



Bu haber Antalya Hilal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;




Yıllardır çözülemeyen Kırcami imarında sona gelinirken, bu kez de tamamlanan taslak parselasyon çalışmasının yeniden yapılması gündeme geldi. Planlama çalışmasında 2 ayrı bölgede 2 ayrı hastane alanı yaratılırken, Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Doğu Antalya Emlak Müdürlüğü’nün onayıyla ayrılan hastane alanı için Defterdarlık tavır değiştirdi. Defterdarlık, belediyeye yaptığı başvuruda hastane alanının KOP’tan ayrılması gerektiğini kaydetti. Bu durumda hem vatandaşın zayiatı artacak hem de yeni bir parselasyon çalışması yapılacak.Muratpaşa Belediyesi’nce parselasyon çalışması tamamlanan Kırcami planlamasında yer alan 2 Hazine arazisinin hastane alanı olarak ayrılmasına onay veren Defterdarlık, kararından vazgeçti. Uygulama imar planları askıya çıkan Kırcami’de bu durum yeni bir parselasyon çalışması yapılmasını sağlayacak.

DEFTERDARLIK VAZGEÇTİ

Yıllardır çözülemeyen Kırcami imarında sona gelinirken, bu kez de tamamlanan taslak parselasyon çalışmasının yeniden yapılması gündeme geldi. Planlama çalışmasında 2 ayrı bölgede 2 ayrı hastane alanı yaratılırken, Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Doğu Antalya Emlak Müdürlüğü’nün onayıyla ayrılan hastane alanı için Defterdarlık tavır değiştirdi. Defterdarlık, 2 gün önce belediyeye yaptığı başvuruda hastane alanının KOP’tan ayrılması gerektiğini kaydetti. Bu durumda hem vatandaşın zayiatı artacak hem de yeni bir parselasyon çalışması yapılacak. Muratpaşa Belediyesi’nce hazırlanan Kırcami Bölgesi 1/1000 ölçekli imar planı, dün askıya çıktı. Plan 30 Haziran 2016 tarihine kadar askıda kalacak Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan Mahalleleri’nin tamamı ile Çağlayan ve Güzeloba Mahalleleri’nin bir bölümünü kapsayan Kırcami Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı; Muratpaşa Belediyesi’nde askıya çıktı. Muratpaşa Belediyesi’nce hazırlanan Kırcami Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, 30 Haziran 2016 tarihine kadar askıda kalacak.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

İtiraz olmaması halinde; plan, askıdan indiği tarihten itibaren kesinleşecek. İtiraz olması halinde ise önce Muratpaşa Belediye Meclisi’nde sonra da Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde değerlendirilecek. Meclislerin vereceği karar doğrultusunda; plan kesinleşecek ya da itirazın kabul edilmesi halinde, değişikliğin ardından parçacıl olarak hazırlanacak plan tekrar askıya çıkacak.

PLAN SONRASI PARSELASYON

1/1000 ölçekli uygulama imar planının kesinleşmesinin ardından parselasyon çalışmaları tamamlanıp, Muratpaşa Belediyesi Encümeni’nin onayına sunulacak. Parselasyon Planı, Büyükşehir Belediyesi’ne kontrol amaçlı olarak gönderilecek. Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nin onaylamasından sonra ise 1 ay süre ile askıya çıkarılacak.

TESCİL İŞLEMLERİ KADASTRO’DA

Askı süresinde itiraz olması halinde; itirazlar Muratpaşa Belediyesi Encümeni’nce değerlendirilecek. İtirazın kabul edilmesi halinde; oluşacak Parselasyon Planı’nın bilgisi Büyükşehir Belediyesi Encümeni’ne aktarılıp, parçacıl olarak tekrar askıya çıkacaktır. Bu askı süresi bitiminde itiraz olmaması halinde de kesinleşecek Parselasyon Planı, tescil işlemleri için dosya halinde Kadastro Müdürlüğü’ne gönderilecek.

DEFTERDARLIK KARAR DEĞİŞTİRDİ

Kırcami Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile buna bağlı taslak parselasyon çalışması Muratpaşa Belediyesi’nde yapıldı. Kuzey ve güney olarak iki bölge halinde yapılan planlama çalışmasında 2 ayrı bölgede 2 ayrı hastane alanı yaratılırken, Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Doğu Antalya Emlak Müdürlüğü’nün onayıyla ayrılan hastane alanı için Defterdarlık tavır değiştirdi.

ZAYİAT ARTACAK

Konuya ilişkin olarak belediye basın biriminden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Hastane alanı ile ilgili olarak; mülkiyet sorunu yaşanmaması ve sonrasında doğacak olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla Kırcami Bölgesi’ndeki Hazine arazilerinden karşılanarak Hazine adına tescil edilmesi yönünde çalışmalar yapılmıştır. Konu ile ilgili olarak da; Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Doğu Antalya Emlak Müdürlüğü ile gerekli görüş alışverişinde bulunulmuş, yazışmalar yapılmış ve Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Doğu Antalya Emlak Müdürlüğü’nün, 26 Ağustos 2015 tarihli yazısı ile de olumlu görüşü alınmıştır. Ancak; Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Doğu Antalya Emlak Müdürlüğü’nün 31.05.2016 tarihli bir yazısı ile hastane alanlarının Kamu Ortaklık Payı’ndan (KOP) (herkesten eşit oranda kesilerek) ayrılması gerektiği açıklanmıştır. Doğu Antalya Emlak Müdürlüğü’nün değişen bu tutumunun; Kırcami planlaması parselasyon çalışmasının yeniden yapılmasına, vatandaşların mülkiyetindeki alanlardan Kamu Ortaklık Payı (KOP) kesinti oranının artmasına, uzun sürebilecek kamulaştırma işlemleri nedeniyle; güvenlik ve çevre sorunlarına yolaçan mezbelelik alanların ortaya çıkmasına neden olacağına ve son dönemlerde gelişim gösteren sağlık turizmi için sağlıklı ve rantabl hastane alanları kazandırılmasına engel teşkil edeceğine, yönelik haklı endişelerimizi, ilgili kurumun; kamu ve kent geleceğine yönelik iyi niyetine olan inancımızla kamuoyu ile paylaşıyoruz.”


Antalya Hilal


 


Geri Dön