26 / 04 / 2024

Kırcami imar planı askıya çıkıyor!

Kırcami imar planı askıya çıkıyor!

30 yıldır imar bekleyen ve 9 mahalleyi kapsayan Kırcami bölgesinin 1/1000'lik uygulama imar planı Muratpaşa Belediyesi'nce askıya çıkarılıyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, plan konusunda önceki gün bir açıklama yaptı.



Yaklaşık 30 yıldır imar bekleyen ve 9 mahalleyi kapsayan Kırcami bölgesinin 1/1000'lik uygulama imar planı Muratpaşa Belediyesi'nce askıya çıkarılıyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, plan konusunda önceki gün bir açıklama yaptı. 


Başkan Uysal, Kırcami 1/1000'lik Uygulama imar Planı'nı, Muratpaşa Belediye Meclisi'nin 5 Kasım 2014 tarihindeki toplantısında kabul edildiğini ve Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiklerini hatırlatarak şu bilgileri verdi: "Plan, Büyükşehir Belediye Meclisi'nce de onaylanarak, bugün itibarı ile tarafımıza gönderildi. 62 paftayı içeren plan, birkaç gün içinde belediyemizde askıya çıkarılacak. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 6-8 ay içerisinde parselasyon ve tapulama çalışmalarını tamamlamayı öngörüyoruz. Çözüm odaklı yönetim anlayışımızla, yılların sorunlarını çözüyoruz ve çözmeye devam edeceğiz." Doğuyaka, Topçular, Güzeloluk, Mehmetçik, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami ve Alan mahallelerinin tamamını, Fener ve Çağlayan mahallelerinin ise bir kısmını kapsayan Kırcami Bölgesi 1/1000'lik Uygulama İmar Planı, Muratpaşa Belediyesi'nde 1 ay askıda kalacak. Olası itirazlar, 1 ay sonra Muratpaşa Meclisi'nde görüşülerek karara bağlanacak.



Milliyet Akdeniz 


Geri Dön