28 / 03 / 2024

Kırık Barajı'nın temeli atıldı!

Kırık Barajı'nın temeli atıldı!

Kastamonu'da inşa edilecek olan Kırık Barajı’nın temeli bugün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla Kırık Barajı’nın temel atma töreninde konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, barajın milli ekonomiye 52 milyon lira katkı sağlayacağını söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla 390 milyon TL’lik 20 tesisin Toplu Temel Atma Töreninde konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yatırım programına alınan ve ihalesi gerçekleştirilen Kırık Barajı’nın temelini atmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Kastamonu’nun 15 yılda yapılan yatırımlar ile ‘Büyük Türkiye’nin Güçlü İli’ hedefine koşar adım ilerlediğini söyledi.


Başkan Babaş, “Bizler biliyoruz ki su hayattır, su medeniyettir, su gelecektir. Kırık Barajımız ilimizin en az 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacağı gibi 73 bin dekarın üzerinde bir bölgenin de zirai sulamasını sağlayacaktır. Kırık Barajımızın tamamlanmasıyla birlikte şehrimize memba kalitesinde su verilecektir. Kırık Barajımız hem şehir merkezinde yaşayan insanlarımız için hem de çiftçilerimiz için hayati önem taşımaktadır. Barajımız tamamlandığında milli ekonomiye 52 milyon TL’nin üzerinde bir katkı sağlayacağı gibi istihdama da ciddi bir katkı sağlayacak olması ne kadar doğru adımların atıldığının adeta ispatıdır” dedi.


Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nun Türkiye’nin Orman Başkenti olarak ilan ederek Kastamonu’nun tabiatına, doğasına ve orman köylüsüne sahip çıktığını vurgulayan Başkan Babaş, “Yapılan yatırımlarla orman köylümüzün, çiftçimizin ve tüm hemşehrilerimizin yüzünü güldürdünüz. Kastamonu ahde vefa şehridir. Bu şehirdeki hizmetleriniz asla unutmayacak ve unutturmayacaktır. Milli Parklarımızı dünyaya tanıtacak ilimizde tabiat turizmini canlandıracak projelerinizin de hayata geçmesini büyük bir heyecanla beklemekteyiz. Dünyanın en güzel doğasına sahip olan ilimizin hak ettiği yeri almasında zatıalinizin, her projesi tabiri caizse şehrimizin gelişimine ilaç gibi gelmektedir” diye konuştu.


Türkiye’nin 16 Nisan’da çok önemli bir karar vereceğini kaydeden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Bizler Kastamonulular olarak bunun bilincindeyiz. Yıllarca bizlere lafta demokrasi dersi vermeye çalışan, kendilerini demokrasi timsali olarak gören ülkeler; Almanya ve Hollanda’da bakanlarımıza, milletvekillerimize ve gurbetçi vatandaşlarımıza karşı yapılan ahlaksızlığa, saygısızlığa ve nazi yaklaşımına sesiz kalarak yine sınıfta kalmışlardır.16 Nisan’da Dünya’da zalimliğe ve zulme karşı sesiz kalanların planları, asil ve aziz milletimiz dik duruşu, devletine, milletine ve inançların olan bağlılığıyla yerle yeksan olacaktır. Ülkemiz üzerindeki kalleş hayaller aynı İstikbalimizin etrafını saran gemiler gibi Çanakkale Boğazı’nın serin sularında kaybolacaktır. Kazanan yine güçlü irade ve Türkiye olacaktır. Millet Kazanacak Geleceğimiz Kazanacaktır. Buna inancım tamdır” ifadelerini kullandı.


Milliyet 



Geri Dön