19 / 04 / 2024

Kırıkkale OSB’ye 100 milyon dolarlık fabrika yatırımı!

Kırıkkale OSB’ye 100 milyon dolarlık fabrika yatırımı!

Kırıkkale’ye Azeri ve Türk iş insanlarının ortaklığında yeni fabrika kuruluyor. 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen fabrikanın inşaatı hızla devam ediyor.



Kırıkkale Keskin Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Azeri ve Türk iş insanlarının ortaklığında yeni bir fabrika kuruluyor. 53 bin metrekarelik alanda inşa edilen fabrikada sona yaklaşılıyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, 100 milyon dolara mal olan fabrika Azeri-Türkiye Üretim Birliği (ATÜB) şirketi tarafından yükseliyor. Şubat ayında temeli atılan fabrikanın yüzde 60'ı tamamlandı.

Şirketin Türkiye ortağı ve şirket direktörü Kenan Ece, “Devlet teşviğinden yararlanarak bu 53 bin metrekarelik araziyi aldık. Fabrika inşaatının şu anda yüzde 60’ı bitti. Çelik konstrüksiyonlar yapıldı, hazır. Yakında montaja geçeceğiz. Fabrikamızı 15 bin metrekarelik kapalı alan üzerine kuruyoruz” şeklinde konuştu.

İlk traktörlerini gelecek yıl haziran ayında üretmeyi planladıklarını söyleyen Ece, “Fabrikamızda 75 ile 450 beygire kadar traktör ile aynı zamanda kule vinç, ağır tonajlı hidrolik pres ve zirai malzemeler üreteceğiz. Yatırımın tamamlanmasıyla kısa vadede 100 kişiye iş imkanı sağlanacak. Çıtamızı çok yükselteceğiz. Kalkınmanın yerelden başladığına inananlardanım. Burada üreteceğimiz traktörün yedek parçalarını yerel esnafımızla paylaşacağız. Çevre  illerdeki esnafı da destekleyeceğiz. Bu ürünlerin üretilmesi, satış, yedek parça ağlarıyla birlikte toplanıldığı zaman 20 bin kişiye yakın kişi için ekmek kapısı olacak. İnşallah bu rakamı da geçeceğiz.” ifadelerini kullandı.


Geri Dön