27 / 04 / 2024

Kırklar Dağı'ndaki konutlarda yıkım devam ediyor!

Kırklar Dağı'ndaki konutlarda yıkım devam ediyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülerle anılan Kırklar Dağı'nda tartışmalara neden olan yapıların yıkımı devam ediyor.



Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülerle anılan Kırklar Dağı'nda tartışmalara neden olan yapıların yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

 

Kırklar Dağı'ndaki 5, 6, 7 ve 8 nolu parsellerde bulunan inşaat halindeki 370 dairenin yıkımının bitmesinin ardından şimdi de ‘Hevsel Terasları’ olarak isimlendirilen 11 nolu parselde yıkım çalışmalarına başlanıldı. 

 

Bir ay önce başlatılan yıkım işlemleri çerçevesinde 5, 6, 7 ve 8 nolu parsellerde inşaat halinde bulunan 370 dairenin yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından 11 nolu parsel üzerinde çalışmalar yapılıyor.  Binalarda yaşayan vatandaşlar eşyalarını araçlarla taşırken, yıkım işlemlerini sürdüren firma ise daire içerisinde bulunan kapı, dolap gibi malzemelerin sökümüne başladı.

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Sur ilçesi Bağıvar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Kırklar Dağı'nda inşa edilen konutlarda yıkım işlemleri hızla sürüyor.  “Bizim mağduriyetimiz ne olacak?” Eşyalarını başka yere taşıdığını ifade eden Fettah Sügücü, daire sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesini talep ettiklerini dile getirdi.


 


Geri Dön