23 / 04 / 2024

Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü ağaçlandırıldı!

Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü ağaçlandırıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Zekeriya Merek, Kırklareli’nin yüz ölçümünün yüzde 41’nin orman olduğunu, 2 milyon 803 bin dönüm orman ve yeşillik alana sahip olmasıyla Türkiye’deki şanslı illerden biri olduğunu söyledi...




Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Kayalı Kampüsü Kırklareli Orman İşletme İl Müdürlüğü tarafından ağaçlandırıldı.


Orman Haftası ve Ağaç Bayramı faaliyetleri kapsamında KLÜ Kayalı Kampüsü’nde yapılan fidan dikimine, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Zekeriya Merek ve öğrenciler katılarak bin 200 adet fidanı toprakla buluşturdu.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Zekeriya Merek, Kırklareli’nin yüz ölçümünün yüzde 41’nin orman olduğunu, 2 milyon 803 bin dönüm orman ve yeşillik alana sahip olmasıyla Türkiye’deki şanslı illerden biri olduğunu söyledi.


“TABİAT İLE İÇ İÇE ÜNİVERSİTE YAPACAĞIZ”


KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise, KLÜ Kayalı Kampüsünü ağaçlandırarak öğrencilerin, tabiat, yeşillik, doğa ile iç içe eğitim sürmesini hedeflediklerini belirtti.


KLÜ’nin kuruluşundan günümüze kadar 6 yıllık zaman diliminde köklü pek çok üniversite ile aradaki farkı kapatma konusunda hızla yol aldığını hatırlatan Rektör Aykaç, "Kırklareli Üniversitesi, çağımızın eğitim- öğretim ve araştırma anlayışı ve yöntemlerinin yanı sıra ekonomik ve teknolojik gelişmelere ve çağın gereklerine uygun olarak bölgesinde fark yaratan bir üniversite olma yolunda sağlam adımlar atmakta. Yapımı hızla devam eden Kayalı Kampüsümüzün gözle görünür oranda şekillenmekte" dedi.


2011 yılında Kayalı Kampüsünde yapılaşma olmayan 101 hektarlık alanda, Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğünden alınan 138 bin adet tüplü çam fidanı, 2014 yılında Kayalı Kampüsü ana yol kenarlarına yaklaşık bin 500 adet çam, akçaağaç, dış Budak, ıhlamur ve erguvenden oluşan 6 yaş üstü fidan ve 500 adet yer bitkisi dikiminin gerçekleştiğini belirten Rektör Aykaç, son ağaç dikimi kapsamında bin 200 adet fidan dikileceğini dile getirdi.



Görünüm Gazetesi


Geri Dön