24 / 04 / 2024

Kırklareli'de deprem ve kentsel dönüşüm paneli yapıldı!

Kırklareli'de deprem ve kentsel dönüşüm paneli yapıldı!

KIRKLARELİ'de,Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu tarafından organize edilen deprem ve kentsel dönüşüm paneli yapıldı.



KIRKLARELİ'de,Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu tarafından organize edilen deprem ve kentsel dönüşüm paneli yapıldı.


Kırklareli Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen deprem ve kentsel dönüşüm paneline konuşmacı olarak AKUT Onursal Başkanı Nasuh Mahruki, Prof.Dr. Haluk Eyidoğan, Yrd.Doç.Dr. Ali Kılıç ve Yrd.Doç.Dr. Ercan Koç katıldı.Kırklareli Belediyesi, Kırklareli Kent Konseyi ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası'nın da destek verdiği panele Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkanlığını TMMOB İstanbul Şube Başkanı Erdal Şahan'ın yaptığı panelin açılış konuşmasını TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erol Özkan yaptı. Özkan "Mühendis, mimar ve şehir plancıları kendi mesleki alanları kapsamındaki konularla olduğu kadar, toplumsal konularla da ilgilenmek durumundadırlar. Çünkü; mühendis ve mimarlar; bilim ve teknolojiyi insanlık yararına ve doğal dengeyi koruyacak biçimde kullanmayı mesleğinin temel ilkesi kabul ederler. Çünkü; insanlığın refahına son derece olumlu katkılarda bulunan teknoloji, diğer yandan da insana, topluma ve doğaya karşı olumsuz etkiler yaratma potansiyeline sahiptir. Bu konuda toplumu bilinçlendirme görevi bizlere düşer. mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı hizmetleri, gerek tek tek bireylerin, gerekse toplumun günlük yaşamının her noktasını, her geçen gün daha çok etkilemekte, bu etki günümüzle sınırlı kalmayıp geleceğimizi de kapsamaktadır. Bu nedenle de, mühendislerin ve mimarların topluma, doğaya ve gelecek kuşaklara karşı sorumlulukları da hizmetlerinin kapsamıyla aynı oranda artmaktadır" dedi.


Kentsel Dönüşüm konulu panelde AKUT Onursal Başkanı Nahus Mahruki, İTÜ Emekli Öğretim Üyesi, Deprem Bilinci Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, YTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Yrd. Doç. Dr. Ali Kılıç ve YTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Yrd. Doç. Dr. Ercan Koç birer sunum yaptı


Hürriyet


Geri Dön