07 / 05 / 2024

Kırmızı Değirmen ve Tunalı İnşaat Sitesi'ne 62 bin TL ceza!

Kırmızı Değirmen ve Tunalı İnşaat Sitesi'ne 62 bin TL ceza!

Muğla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Bodrum'un Gündoğan beldesindeki mavi bayraklı koya foseptiği akan iki siteye 62 bin 124 TL para cezası uyguladı



Beldedeki 145 villadan oluşan Kırmızı Değirmen Sitesi ile 134 villadan oluşan Tunalı İnşaat Tatil Sitesi, Muğla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nce denetlendi.

Denetimler sonrasında, basından gelen fotoğraf ve video çekimleri sonucunda foseptiklerinde taşma olduğu tespit edilen iki siteye, çevre kanunu kapsamında ayrı ayrı 31 bin 62'şer TL idari para cezası uygulandı.
Çevre ve Orman İl Müdürlüğü,  ilgili sitelere olumsuzluğun giderilmesi için 15 gün süre verdi. Bu sürede sorunun giderilmemesi halinde kapatma işleminin yapılacağı bildirildi. Yetkililer, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne herhangi bir şikâyet gelmediğini, sorunun öğrenilmesinin ardından söz konusu sitelere hemen işlem yapıldığını belirtti.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

O villalara 62 bin lira ceza kesildi...

Bodrum'da fosseptik sularını mavi bayraklı koya akıtan iki lüks tatil sitesine toplam 62 bin 124 lira para cezası kesildi. Durumun basına yansımasının ardından Bodrum'un Gündoğan beldesi Kızılburun Mevkii'nde bulunan Kırmızı Değirmen Sitesi ve Tunalı İnşaat Tatil Sitesi, Muğla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından denetlendi. Ekipler biri 145, diğeri 134 villadan oluşan iki siteye Çevre Kanunu uyarınca 31 bin 62'şer lira ceza yazdı.
Pislik yüzünden denize giremediklerini, koku nedeniyle evlerinin pencerelerini bile açamadıklarını anlatan komşu site sakinleri, "Sorun yaklaşık üç ay önce inşaatı biten Tunalı'nın fosseptiği Kırmızı Değirmen'inkine bağlanınca başladı. Kapasite yetmeyince taşan fosseptik denize aktı" diyordu. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, iki siteye sorunu gidermeleri için 15 gün süre verdi. Aksi takdirde kapatma işlemi yapılacağı belirtildi. Gündoğanlılarsa `testi kırılmadan, cennet çöplüğe dönmeden' harekete geçilmesini istiyor. Peynirçiçeği ve Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höçek "Bu sitelere iskân ruhsatı verirken lüks villaların projeleri onaylanırken, atık sularının nereye gideceği görülmüyor mu?" diye sordu.
Radikal

Pisliğe 62 bin TL ceza
Bodrum Gündoğan'da mavi bayraklı koyu lağamlarıyla kirleten iki siteye 62 bin 124 TL ceza kesildi

Kıymetini bilmediler
Bodrum Gündoğan'daki koya temiz olduğu için 'mavi bayrak' verilmiş. Ama Gündoğan'daki 2 site bunun kıymetini bilememiş. 145 villadan oluşan 'Kırmızı Değirmen Sitesi' ile 134 villadan oluşan 'Tunalı İnşaat Tatil Sitesi'nin taşan foseptiği günlerdir koyun yüzeyine akıyordu.

Ceza ve uyarı
Muğla Çevre ve Orman Müdürlüğü haberler üzerine, iki siteye ayrı ayrı 31 bin 62'şer TL ceza kesti. İki site toplam 62 bin 124 TL ceza ödeyecek, ayrıca foseptik sorunları çözülecek.
Posta


Geri Dön