19 / 04 / 2024

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne yeni kampüs!

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne yeni kampüs!

Kırşehir'de yaşayan hayırsever iş adımı Muzaffer Marşap, tarafından Ahi Evran Üniversitesi'ne İslami İlimler Fakültesi ve cami inşaatı yapılıyor.



Kırşehir'de yaşayan 70 yaşındaki hayırsever iş adımı Muzaffer Marşap, tarafından Ahi Evran Üniversitesi'ne yeni kampüs ve cami kazandırılıyor. Marşap, Ahi Evran Üniversitesi Camisi ve İslami İlimler Fakültesi inşaatlarını inceledi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Marşap, üniversite yetkilileriyle inşaat alanına giderek incelemelerde bulundu. Marşap, "Ben gelin sandığı yapardım. Sonradan Merzifon’dan bir arkadaş geldi. Ceviz ağacı alıyordu ve İstanbul'a götürerek kaplama yapıyordu. Onunla konuşarak anlaştık. Ben ona ağaç alırdım. Ağacı o kullanırdı, dalını bana verirdi. Onunla iki sene çalıştım ve o arkadaşın sanatını öğrendim. Sonra bu işe kendim başladım. Eskiden mobilyalar hep ceviz ağacından olurdu. Ben bu mobilya işi nasıl yapılır iyice öğrenip para kazanmaya başladım. Sonra Allah yardım etti ve kaynımla Aydın'da bir arsa aldık. O zamanlar o arsa iyi para etti ve orayı da sattım. İşte onların parasını hep bu işlere kullandım." açıklamalarında bulundu.

Hayır işlerine Ahi Stadyumu'nun yanındaki köprüyü yaptırmakla başladığını belirten Marşap, "Karlıoğlu Camisi'nin mülkiyetini aldım ve yüzde 90'ını kendim yaptırdım. Ahmet Yesevi Camisi'nin tamamlanmasını sağladım. Sonra Yenice Mahallesi'nde Atatürk'ün geçtiği bir köprü var. Herkes o köprüden tedirgindi. Çünkü geçmesi zordu. Orayı yaptırdım. Sonra geldim, cezaevinin oraya, derenin kenarına bir köprü yaptırdım. Birçok okulun da yapımına katkı sağladım. Şehrin her tarafına çeşmeler yaptırdım." diye konuştu.


Geri Dön