29 / 03 / 2024

Kırşehir Banka Evleri bölgesinde dönüşüm başlayacak!

Kırşehir Banka Evleri bölgesinde dönüşüm başlayacak!

Kırşehir’de Bağbaşı Mahallesinde yapılan 2 bin 713 konutluk kentsel dönüşüm çalışmasının ardından dönüşüm çalışmaları hız kazandı. 



Kırşehir’de Bağbaşı Mahallesinde yapılan 2 bin 713 konutluk kentsel dönüşüm çalışmasının ardından kentsel dönüşüm çalışmaları hızla sürüyor.  Kırşehir Belediyesi, Aşıkpaşa Mahallesinde bulunan ‘Banka Evleri’ olarak adlandırılan alanda da kentsel dönüşüm çalışmasına başlayacak.

 

Kırşehir’de 1970’li yıllarda yapılan Banka Evleri ve Eski Sanayi bölgesinde yer alan metruk binaların olduğu alanlarda da kentsel dönüşümün başlayacak. 

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı. Bahçeci şunları söyledi;

 

“Kırşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapabilme adına Kentsel dönüşümlere devam ediyoruz. Bu kapsamda; Banka evleri ve Eski Sanayii kentsel dönüşümü gündemimizde. Banka evlerinde toplam 195 hak sahibi var. Eski Sanayi alanında toplamda 128 hak sahibi var. Biz yaklaşık 3 yıldır bu projeyi çalışıyoruz. Son iki yılımızda proje üstünde yoğunlaştık ama Banka evleri ve Eski Sanayi alanını kentsel dönüşümü birlikte koordine edelim istedik. Bloklarda yapılacak çevre düzenlemeleri çağdaş cephesi ile şehrimize yakışır deprem yönetmeliğine uygun binalar yapılacak. Banka Evlerinde blokların hemen bitişiğinde Aile Yaşam Merkezi yapılacak'' dedi.


Geri Dön