25 / 04 / 2024

Kırşehir'de öğrenci yurdunun temeli atıldı!

Kırşehir'de öğrenci yurdunun temeli atıldı!

Kırşehir'de 2 bin 664 yataklı yeni yurt binası yapılıyor. Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesi'nde yapılacak öğrenci yurdunun temeli atıldı..



Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesi'nde yapılacak öğrenci yurdunun temeli törenle atıldı. Törene Vali Necati Şentürk de katıldı.


Vali Şentürk törende, yurt binalarının öğrencilerin eğitim hayatlarında barınma ihtiyaçlarını karşılayarak, önemli katkılar sağladığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:


"Sağlıklı bir eğitim-öğretim hayatını devam ettirmek, öğrencilerimizin rahatça kalmaları için yurt binasına ihtiyaç vardı. Bugün temelini attığımız bu yurt binası özellikle kız öğrencilerimizin konaklama sorununu çözüme kavuşturacaktır. Öğrenci yurdunun da etkisiyle üniversitemiz her geçen gün gelişmeye ve büyümeye devam edecek. İnanıyorum ki eğitim kalitesi ile 10 yıl sonra ülkemizin en gözde üniversitelerinden biri olacaktır. Bugün 2 bin 664 yataklı yurt binasının temelini attık. Yurt binasının eğitim - öğretim yılının 2. döneminde yani 2018 Şubat ayında hizmete açılmasını planlıyoruz. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olsun."


Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ise, üniversitenin arazisinin 28 dönümlük kısmına yap-işlet-devret modeliyle yurt ihtiyacına çözüm bulmayı hedeflediklerini söyledi.


2 bin 664 yataklı olacak yurdun temel atma törenine, Ahi Evran Üniversitesi akademik personeli, daire amirleri ve protokol üyeleri de katıldı.


Milliyet






Geri Dön