25 / 04 / 2024

Kızılay'da yıpranan üst geçitler yenilenecek!

Kızılay'da yıpranan üst geçitler yenilenecek!

Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP grubunun önerisiyle Kızılay’da yıpranan ve kullanılmayan üst geçitlerin yenilenmesi yönünde çalışma yapılmasını kararlaştırdı.



Büyükşehir Belediye Meclisi, ocak ayı görüşmelerine devam ediyor. Meclis 2. Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığında önceki gün kentle ilgili çeşitli yeni kararlar alan Belediye Meclisi’nde Kızılay’daki üst geçitlerle ilgili yenileme çalışması yapılması kararlaştırıldı. Konuyla ilgili teklifte bulunan CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya şöyle konuştu: 


“Kızılay Mithatpaşa Caddesi’nde bir üst geçit vardı. Yıkılma tehlikesi gösterdiği için Büyükşehir tarafından yıkıldı. Orada okullar var ve öğrencilerin karşıdan karşıya geçmesinde çok ciddi sıkıntılar oluyor. Bu üst geçidin yerine yenisinin yapılmasıyla ilgili Fen İşleri Dairesi Başkanımızla görüştüm. Kızılay bölgesindeki tüm üst geçitlerin yürüyen merpenler ile yeniden yapılması konusunda planlama yapılmasını öneriyor ve arzu ediyoruz. Grup olarak böyle bir teklif gelirse destekleyeceğiz” dedi. Oturumu yöneten Nail Çimen de, “Notumu aldım ilgili daireyle görüşeceğim. Çocuklarımız bizim için de önemli” diye konuştu.


OKÇULUK KULÜBÜNE ÜCRETSİZ ARSA

2015 yılında  Ankara  Okçuluk İhtisas Spor Kulübü’ne Koru Metrosu’nun yakınındaki araziyi bedelsiz olarak 25 yıllığına tahsis eden Büyükşehir Belediye Meclisi, parsel değişikliği nedeniyle o kararı iptal ederek yeni bir karar aldı. 

Karara göre farklı parseldeki yine Koru Metrosu yakınındaki 10 bin 420 metrekarelik arazi 25 yıllığına Ankara Okçuluk İhtisas Spor Kulübü’ne tahsis edilecek. Okçuluk sahası ve müştemilat yapımı masrafları Büyükşehir ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortak karşılanacak. Kulüp kendi işletirse elektrik, su ve doğalgaz giderleri de Büyükşehir tarafından karşılanacak. Karar, CHP ve MHP gruplarının ‘ret’ AK Parti’nin ‘evet’ vermesinin ardından oy çokluğuyla kabul edildi.


BÜYÜKŞEHİR’DEN SATILIK GOLF ALANLARI

Öte yandan Büyükşehir Meclisi, Çankaya’daki bin 78 metrekarelik konut alanı ile Gölbaşı’ndaki 600 bin ve 1 milyon 400 bin metrekarelik iki ayrı golf alanının da satılmasını oy çokluğuyla kabul etti. 3 taşınmazın satışına CHP ve MHP grupları ‘ret’ verdi. Meclis’te alınan kararla Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Valiliği’nin tütün kontrolü, sağlıklı beslenme ve obeziteyle mücadele konularında ortak proje yürütmesi kararlaştırıldı. Meclis’te alınan diğer bazı kararlar ise şöyle:

* EGO Genel Müdürlüğü’ne ait 20 otobüs, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne “iz bedeli” karşılığında 1 yıl süreyle kiralanacak.

* Karşıyaka Mezarlığı’nda D-7 (meccane-kimsesizler mezarlığı) adası tekrar define açılacak.

* Şehit mezarlarının mermer üst yapıları Büyükşehir tarafından yapılacak.

* Sincan’daki Esenler Sulama Göleti kullanılmaz hale gelmesi nedeniyle yıkılacak. DSİ tarafından yenisi yapılacak.

* Ankara ile Ukrayna’nın Dnipro kenti arasında dostluk ve işbirliği protokolü yapılacak.


Hürriyet 


Geri Dön