20 / 04 / 2024

Kızılcahamam jeotermal ve turizmde hak ettiğini bulacak!

Kızılcahamam jeotermal ve turizmde hak ettiğini bulacak!

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel " Kızılcahamam 'ın termalde bir marka olması hususunda elimizde bulunan tüm imkânları ve dinamikleri yan yana koymalı ve sahaya sürmeliyiz " dedi



Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Kızılcahamam ilçesinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.


Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Kızılcahamam ilçesinde inceleme ve denetlemelerde bulundu. Yüksel "Kızılcahamam'ın termalde bir marka olması hususunda elimizde bulunan tüm imkânları ve dinamikleri yan yana koymalı ve sahaya sürmeliyiz. Avrupa'dan, dünyanın çeşitli ülkelerinden insanları Kızılcahamam'a getirmeli ve bu ilçeyi herkese fark ettirmeliyiz" dedi.


Vali Yüksel Kızılcahamam ilçesine gelişinde, Kaymakam Mustafa Çit, Belediye Başkanı Coşkun Ünal ve ilçe yöneticileri tarafından karşılandı. İlçe Kaymakamı Mustafa Çit'ten brifing alan Vali Yüksel, burada yaptığı konuşmada, Kızılcahamam ilçesinin çok değişik sektörlerin gelişim alanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Vali Yüksel, "Bunu yaparken doğal dokunun korunması gerekiyor. Bu bölgede turizm ve tarımı asla göz ardı etmeyeceğiz" dedi. Özellikle Termal, sağlık turizmi ve seracılık ile kesme çiçekçilik ağırlıklı tarıma vurgu yapan Vali Yüksel, çok yönlü kalkınmasını hızla gerçekleştirmekte olan Kızılcahamam ilçesine sosyal, ekonomik ve kültürel sahalarda her türlü desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.


Kızılcahamam'ın sağlık ve Termal turizminde öne çıkarılması gerektiğini ifade eden Vali Yüksel, "Kızılcahamam'ın termalde bir marka olması hususunda elimizde bulunan tüm imkânları ve dinamikleri yan yana koymalı ve sahaya sürmeliyiz. Avrupa'dan, dünyanın çeşitli ülkelerinden insanları Kızılcahamam'a getirmeli ve bu ilçeyi herkese fark ettirmeliyiz" dedi.


Vali Yüksel, 2-3-4 Kasım tarihlerinde Kızılcahamam Asya Termal Tatil Köyü'nde Adalet ve Kalkınma Partisinin gerçekleştireceği İstişare ve Değerlendirme Toplantısına ilişkin olarak beraberinde bulunan il ve ilçe yöneticilerinin katılımıyla emniyet, asayiş, trafik tertip ve tedbirlerinin değerlendirildiği bir toplantı düzenledi. Toplantıdan sonra Kızılcahamam Belediyesine giderek Belediye Başkanı Coşkun Ünal'ı ziyaret eden Vali Yüksel, ilçede gezerek esnaf ziyaretleri yaptı ve vatandaşlarla da sohbet etti. Vali Yüksel, ilçe kütüphanesinde de ilgililerden bilgi aldı. Vali Yüksel, beraberinde bulunan Kamu Kurum ve Kuruluşları Bölge ve İl Müdürleri ile birlikte toplantı ve inceleme gezilerini tamamlayarak Kızılcahamam'dan ayrıldı.


Milliyet Ankara


Geri Dön