24 / 04 / 2024

Kızılcahamam'da kentsel dönüşüm başladı!

Kızılcahamam'da kentsel dönüşüm başladı!

Kızılcahamam Kadirbey Kentsel Dönüşüm Projesinin 1. Etap çalışmaları başladı. 



Kızılcahamam Kadirbey Kentsel Dönüşüm Projesinin 1. etap çalışmaları başladı. Bu kapsamda Cuma namazı çıkışında 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda açılış töreni gerçekleştirildi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, “Kadirbey Kentsel Dönüşüm Projesi" bugün itibarı ile inşallah başlamış olacak. İlçemizin en güzel bölgelerinden olan Karşıyaka Mahallesi, yapılacak olan bu çalışma ile Kızılcahamam’ın yeniliğe açılan penceresi olacak. İçerisinde pazar yeri, camisi, ticaret alanları, çocuk oyun alanları, ofis alanları, otoparkı, sosyal donatı alanları, kent konağı, çevre düzenlemesi ve lüks konutları ile kent yaşamına değer katacak önemli bir alan olacak. Tamamlandığında da kendimize, çocuklarımıza ve torunlarımıza bizlerden en güzel hatıra olarak kalacak. Onların daha huzurlu ve rahat yaşayacakları ‘Yeni Bir Kızılcahamam’ olacak” diye açıklama yaptı. 

Güney, “Bu süreçte 1.Etapta hak sahibi olan vatandaşlarımızın projeden maksimum faydayı sağlaması amacıyla  TOKİ  ile birçok toplantı yaptık. Vatandaşlarımızın yüzde 80’inden fazlası ile nakden veya konut vermek suretiyle yaptığımız anlaşmalar neticesinde, Ramazan Bayramından itibaren nakit anlaşma bedellerini ödemeye başladık ve tapuları devraldık. Hazırlattığımız ve TOKİ tarafından da uygun görülen proje ile Kızılcahamam Kentsel Dönüşüm Projesinin tamamında; 500 kişilik cami, 6 bin 350 metrekare ticaret alanı, bin 900 metrekare pazar alanı olacak. Projede; 635 adet 2+1, 291 adet 3+1, 60 adet 4+1, toplamda 986 konut olacak. Bugün başlangıcını yaptığımız 1. Etapta ise, 87 adet 2+1, 16 adet 3+1 ve 24 adet te 4+1 olmak üzere toplamda 127 konut ve bin 500 metrekare ticaret alanı yapılacak. Bu projenin gerçekleşmesiyle kentimizin en önemli bölgesi, daha modern, daha nitelikli ve daha işlevsel bir görünüme kavuşacak” dedi. 


Geri Dön