29 / 03 / 2024

KKTC su temin projesinde imzalar atılıyor!

KKTC su temin projesinde imzalar atılıyor!

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) Akdeniz altından borularla su taşıyan Asrın Projesi’nde, kullanımla ilgili imzalar yarın atılıyor.



Su anlaşmasını imzalamak üzere bu akşam Ankara’ya gelecek olan KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek.


Su anlaşmasına iki Başbakan imza koyacak. Başbakan Kalyoncu’ya  Ankara  ziyaretinde Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren ile bazı bürokratlar eşlik edecek. 


Yap-işlet-devret


Türkiye ile KKTC arasında varılan anlaşmaya göre, su ‘yap-işlet-devret’ şeklinde işletilecek. KKTC’de önümüzdeki dönemde uluslararası bir ihale açılacak ve ihaleyi kazanan şirket, halkın su ihtiyacını karşılacak. Suyun halka ulaşması noktasında, bütün alt yapların yenilenmesi bekleniyor. Bu çalışmalardan sonra, KKTC’de çeşmelerden ilk kez su içmek mümkün olacak. 


Milliyet 


Haber Anadolu Ajansı'nda şöyle yer aldı;

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi kapsamında suyun temini ve yönetimine ilişkin protokol imzalamak için bugün Ankara'ya hareket edecek.

Ercan Havalimanı'ndan bu akşam Ankara'ya hareket edecek Başbakan Kalyoncu’ya Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ve ilgili yetkililer eşlik edecek. 

Kalyoncu, yarın Anıtkabir ziyaretinin ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla görüşmesinin ardından suyun temini ve yönetimine ilişkin anlaşmaya imza atacak. 


AA




Bu haber Takvim Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında su temini ve yönetimine ilişkin hükümetlerarası anlaşma bugün imzalanacak.


Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ömer Soyer Kalyoncu bugün Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.


Ziyaret kapsamında, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Kalyoncu, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki yakın işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik hususlar ve Kıbrıs müzakere sürecine ilişkin son gelişmeleri ele alacak.


Davutoğlu ve Kalyoncu, Türkiye ile KKTC arasında su temini ve yönetimine ilişkin hükümetlerarası anlaşmayı da imzalayacaklar.


Takvim


Geri Dön