26 / 04 / 2024

KKTC'de yapılması düşünülen gökdelene tepki yağdı!

KKTC'de yapılması düşünülen gökdelene tepki yağdı!

Bir işadamı, Girne 'de 22 kat yüksekliğinde bina yapmak için başvuruda bulundu. Belediye Başkanı Sümer Aygın, “Girne 'nin katliamına izin vermem ” dedi. Gazete manşetlerinde gökdelen kavgası başladı. Hükümet sessiz kalınca muhalefet sokağa döküldü...



KKTC 'nin turizm kenti Girne 'de yüksek binaların inşa edilmesi yönünde bir düzenleme yapılması ülkeyi karıştırdı. Muhalefet bu düzenleme karşısında ayağa kalktı, gazete manşetlerinde gökdelen kavgası başladı.

Tartışma, Yahya Kurt adlı bir işadamının Girne 'de 22 kat yüksekliğinde bir bina yapmak için Girne Belediye Başkanlığı 'na başvuru yapmasıyla çıktı.

Belediye Başkanı Sümer Aygın, başvurunun üzerine böyle yüksek bir binaya karşı olduğunu açıklayarak, “Girne 'nin katliamına izin vermem ” dedi. Ancak hükümetin sessiz kalması üzerine muhalefet sokağa döküldü. Girne 'de eylem düzenleyen muhalefet partileri, “Gökdelene izin vermeyiz ” açıklaması yaptı.

Başkent Lefkoşa 'nın Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları da “Girne 'yi bırakın, Lefkoşa 'ya gökdelen yapın ” çağrısı yaptı.

Denktaş: Dur deyin
Projeye göre üzerine bir kadın figürü de konulması planlanan gökdelenle ilgili tartışmaya eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da katıldı. Denktaş, projeyi “Girne 'de ‘Korkunç Bayan ' heykelli 30 katlı binanın inşasına onay veren aklı başında biri varsa lütfen beni de aydınlatsın. Bu çirkinliği güzel Girne 'ye layık görenin herhalde bizim bilmediğimiz bir nedeni vardır. Allah için, bu çirkin ve korkunç olduğu kadar turistik Girne 'ye uymayan inşaata ‘dur ' densin ” diye eleştirdi.

Gazete manşetleri ise ‘destek verenler ' ve ‘vermeyenler ' olarak ikiye ayrıldı. Kıbrıslı gazetesi ‘Gökdelene destek ' manşetiyle çıkarken, Ortam gazetesi haberine ‘Yeryüzü tamam, sıra gökyüzünde ' diye kinayeli bir başlık attı. Adada yayın yapan 6 televizyon kanalının haberlerinde ve programlarında da gün boyunca gökdelen tartışması yapılıyor.
Milliyet/SEFA KARAHASAN


Geri Dön