23 / 04 / 2024

Koç gayrimenkul şirketiyle kentsel dönüşüm yapacak!

Koç gayrimenkul şirketiyle kentsel dönüşüm yapacak!

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç yeni kurdukları gayrimenkul yatırım şirketleriyle Koç ailesinin veya atıl fabrika binalarının arazilerinde kentsel dönüşüm çerçevesinde projeler yapmayı planladıklarını açıkladı



Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, grup olarak yeni kurdukları gayrimenkul yatırım şirketleriyle Koç ailesine ait ya da eski fabrikaları bulunan arazilerde kentsel dönüşüm çerçevesinde projeler gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Koç, ev geliştirme perakendeciliğinin önde gelen kuruluşlarından Koçtaşın Kayserideki 2nci mağazasının açılış töreni sırasında basınla bir araya geldi. Milliyetin önceki gün duyurduğu, Koç ailesinin bu hafta 3 yeni gayrimenkul şirketi kurması haberinin sorulması üzerine Mustafa Koç, henüz net bir çalışma olmamakla birlikte atıl arazilerini ve kentsel dönüşüme konu olan yerlerdeki aileden kalan yerlerini projelendirmeyi düşündüklerini açıkladı.

Koç ailesi mensupları bu hafta Nakkaş Gayrimenkul, Avas Gayrimenkul ve Temel Gayrimenkul adında 3 ayrı gayrimenkul yatırım şirketi kurdu. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ve Mustafa Koçun üçüne de ortak olduğu şirketlerin faaliyet alanı her tür inşaattan gayrimenkul alım - satımına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Koç, basın sohbetinde yerli otoyla ilgili de şunları söyledi:
Bir süredir siyasiler ve işadamlarının gündeminde olan yerli otomobil konusunda ortaklarımızın elindeki mevcut platformlardan birini de çok rahat kullanabiliriz. Türk otomobili de  dönüştürebilir. Böyle bir şey varken, bunu sıfırdan yapmak ekonomik olarak zaten fizibl değil. Satış sonrası servisi, dağıtım ağı, ihracatı, dış pazarlardaki örgütleme de bunların cabası.

2012 zor bir yıl olacak
Koç, 2012 yılı beklentisini ise  2012 zor bir yıl olacak. Herkes için birtakım belirsizlikler hâlâ dünyada, Avrupa da mevcut. İnşallah bu ülkemize sirayet etmez. 2012 de büyümenin bu kadar olması biraz iyimser bir yaklaşım olur ama Avrupa ortalamasının üstünde büyüyeceğimizi tahmin ediyorum sözleriyle açıkladı.

Koçtaşta % 20 büyüme

Ekimde  Ankara  Eryamanda yeni nesil mağazalarının ilkinin kurdelesini kesen Koçtaş, Türkiyedeki 36ncı ve Kayserideki 2nci mağazasını Forum Kayseri AVMde hizmete açtı. Koçtaş Forum Kayseri AVM mağazasının açılışına katılan Mustafa Koç, Koçtaşın hedefleri paralelinde 2011 yılını yüzde 20 büyüme ile kapatacağını, sektör lideri olarak büyüme yoluna aynı hızla devam edeceğini açıkladı.
Milliyet


Geri Dön