26 / 04 / 2024

Koç Grubu Zeytinburnu'na konut yapacak!

Koç Grubu Zeytinburnu'na konut yapacak!

Koç Grubu'na ait Zeytinburnu'ndaki Bozkurt Mensucat arazisine yapılacak konutların satışı eylülde başlıyor



Metrekaresi 5 bin TL'den satılacak lüks konutların inşaatını İTO Meclis Başkanı Çağlar ile TİM Başkan Vekili Ulubaş'ın şirketi Ankaralı YDA ile birlikte yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konut şirketi Kiptaş'ın kentsel dönüşüm planlarına dahil edilen Koç Grubu'na ait İstanbul Zeytinburnu'nda Veliefendi Hipodromu'nun komşusu eski Bozkurt Mensucat Fabrikası'nın arazisine yapılacak konut projesi şekillendi. Yaklaşık 70 dönümlük araziye metrekaresi 5 bin TL'den satılacak lüks konutlar inşa edilecek. Projenin tanıtımı ve evlerin satışı eylül ayında başlayacak. Yaklaşık 1600 konutun inşa edileceği projede evlerin yüzde 40'ı Koç Grubu'na devredilecek. Böylelikle Koç Grubu, dolaylı yoldan ilk gayrimenkul geliştirme işine girmiş olacak.
Yaklaşık 18 ayda bitirilmesi planlanan konutların inşaatını ise iş dünyası örgütlerinin yakından tanıdığı isimlerin içinde bulunduğu bir konsorsiyum gerçekleştirecek. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ile Türkiye ihracatçılar Meclisi Başkan Vekili Adnan Ersoy Ulubaş'ın ortak şirketi Kuruluş inşaat, projede Ankaralı Yaşar Dede Arslan (YDA) inşaat ile ortak hareket edecek. Ulubaş ile Çağlar'ın şirketi Kuruluş inşaat, aynı bölgede Kiptaş'la gerçekleştirdikleri bir başka dönüşüm projesinin inşaatını yaptı. Ulubaş ve Çağlar, önümüzdeki günlerde projeden paylarına düşen 160 konutun satışına başlayacak.

BİRİNCİ SINIF
Koç Grubu'nun arazisine yapılan projeye henüz bir isim verilmedi. Koç Grubu'nun da payına düşecek 400 daireyi nasıl değerlendireceği konusunda henüz net bir karar almadığı belirtildi. 1600 konutluk projede yaklaşık 230 bin metrekarelik inşaat alanı olduğu kaydediliyor. Projede iç bahçeler, çocuk oyun alanları, alışveriş merkezi ve otoparklar da yer alacak. Birinci sınıf inşaat malzemelerini kullanılacağı projede, binalar tam otomasyonlu olacak.

Bozkurt Mensucat, Koç Grubu'nun tekstil sektöründeki tek yatırımıydı. Fabrika 1954 yılında faaliyete geçti. Koç Grubu'nun 1990'lı yıllarda tekstil sektörüne olan ilgisi azaldı. Şirket, 1997'de Kahramanmaraşlı KİPAŞ'a satıldı. Fabrika alanı atıl kaldı. Koç Grubu'nun İstanbul'un gözde hale gelen semtlerinde uzun yıllar önce sanayi yatırımı veya şirket merkezi inşası için edindiği gayrimenkulleri bulunuyor. Örneğin Büyükdere Caddesi'nde Aygaz Genel Merkezi'nin yıkılıp yerine rant projesi yapılabileceği gündeme getirilmişti. Ancak yönetim, manevi değeri nedeniyle yerine proje düşünülmediğini açıklamıştı.
Koç; enerji, su, sağlık ve hizmette fırsat arıyor
Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Bulgurlu, enerji, temiz su, sağlık ve hizmetler olmak üzere dört iş alanının önümüzdeki dönemde ekonomide ön plana çıkacağını belirterek, bu dört iş alanının içinde çıkacak fırsatların takip edilmesi, izlenecek stratejiler ile uygun olan alanlara yatırım yapılmasının Topluluk şirketleri için önemli olduğunu kaydetti.
Koç Topluluğu Yayını olan 'Bizden Haberler' dergisinin mayıs-haziran sayısında Bulgurlu ile yapılan söyleşiye yer verildi. Koç Topluluğu'nun bu yıl 2.2 milyar Ura yatırım yapma ve 4.7 milyar lira kâr elde etme hedefine ilişkin Bulgurlu, yılın ilk çeyreğine gayet müspet neticeler ile başladıklarını, ihracat pazarlarındaki olumlu sinyallerin devamı ve kârlılığa büyük katkısı olan tasarruf tedbirlerinin sürdürülmesi ile hedeflerin tutturulacağım düşündüğünü söyledi.
 Seçkin Ürey/Habertürk


Geri Dön