25 / 04 / 2024

Koç Holding 2013'ün ilk yarıyılında 1 milyar TL kar elde etti!

Koç Holding 2013'ün ilk yarıyılında 1 milyar TL kar elde etti!

Koç Holding, 2013’ün ilk yarısında 1 milyar TL net kâr elde etti. Koç Holding CEO’su Turgay Durak, “Koç Topluluğu olarak kısa vadede risk yönetimi ve tasarruf tedbirlerini uygulamayı sürdürürken, var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi...



Durak, 2013 için hedeflenen 6.8 milyar TL kombine yatırım planına hız kesmeden devam ettiklerini belirtirken, “İlk yarıda yatırımlarımız bir önceki yıla göre yüzde 50 artış kaydederek 1.8 milyar TL’den 2.6 milyar TL’ye çıktı. Son 5 yıldaki kombine yatırım tutarımız ise 14.6 milyar TL’ye ulaştı” diye konuştu.


Milliyet'in haberine göre; Turgay Durak Tofaş’ın Bursa fabrikasından çıkacak Doblo’ların 2014 sonundan itibaren ABD’ye ihraç edilmeye başlayacağına da dikkat çekerken, şunları kaydetti: “Doblo ABD projesi kapsamında 2014  2021 yıllarında yaklaşık 175 bin aracın ihracatı öngörülüyor.” Turgay Durak ayrıca, “Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcamasını yapan Topluluğumuz, yılın ilk yarısında da Ar-Ge faaliyetlerine hız kesmeden devam etti” diye konuştu.


6 ayda 4.754 kişi işe aldı


Dünya piyasalarında yaşanan tüm sıkıntılara karşın, yılbaşından bu yana istihdam oranlarında da artışın sürdüğünü belirten Turgay Durak, “Yılbaşından bu yana 4.754 kişiyi daha bünyemize katarak istihdam ettiğimiz toplam kişi sayısını 86.070’e yükseltmiş olduk. Ülkemize ve geleceğe duyduğumuz güvenle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.


Koç Topluluğu şirketlerinin yürüttüğü faaliyetlere de dikkat çeken Turgay Durak şu bilgileri verdi: “Ülkemiz ihracatının yüzde 10’unu Koç Topluluğu sağlamaktadır. Topluluğumuz, ülkemizin otomotiv ve beyaz eşya üretiminin ve ihracatının yarısını gerçekleştirmektedir. 2012 yılı ihracat Şşmpiyonları listesinin ilk sırasında Tüpraş yer alırken, en fazla ihracat yapan ilk 10 firma arasında Ford Otosan 2., Arçelik 4. ve Tofaş 6. sırada yer alarak gururumuzu pekiştirmiştir.”


Vatan Gazetesi


Geri Dön