19 / 04 / 2024

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç oldu!

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç oldu!

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koç, " Önümüzdeki dönemde de Koç Topluluğu olarak, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürürken, küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikayeleri ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.



Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ömer M. Koç getirildi.


Koç Holding tarafından yapılan açıklamaya göre, Koç Holding Yönetim Kurulu tarafından Ömer M. Koç Yönetim Kurulu Başkanı, Ali Y. Koç Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bu denli önemli bir paya sahip olan ve uluslararası arenada Türkiye'yi başarıyla temsil eden bir topluluğun ve ailenin mensubu olmaktan onur duyduğunu belirterek, "Sevgili ağabeyim ve yönetim kurulu başkanımız Mustafa V. Koç'u çok erken ve zamansız kaybetmenin derin acısını içimizde taşırken, kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum. Bizlere emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımayı hem bir sorumluluk hem de bir görev olarak görüyorum. Önümüzdeki dönemde de Koç Topluluğu olarak, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürürken, küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikayeleri ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.


Açıklamada verilen bilgilere göre, 2008 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten ve Tüpraş'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ömer Koç, Robert Kolej'deki lise eğitiminin ardından, Columbia Üniversitesi'nde Yunan Filolojisi üzerine lisans eğitimini 1985’te tamamladı. 1989'da Columbia Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden MBA derecesi aldı. İş yaşamına 1985 yılında İsviçre’deki Kofisa Trading Company’de satış elemanı olarak başladı. Ardından 1989’da New York merkezli Ramerica Int. Inc.’de satış elemanı olarak görev yaptı. 1991-2004 yılları arasında Gazal AŞ'de müdürlük, Koç Holding'de finansman koordinatörlüğü, enerji grubu başkan yardımcılığı ve enerji grubu başkanlığı görevlerinde bulundu.


2004 Nisan ayında Koç Holding yönetim kurulu üyesi, Mayıs 2008’de ise Koç Holding yönetim kurulu başkan vekilliği görevine atandı. Ömer Koç aynı zamanda birçok Koç Topluluğu şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve üyesi olarak görev yapıyor. 2006 yılında Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi olan Ömer Koç, 2008 yılından bu yana da şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor. Tüpraş'ın Akdeniz’in en rekabetçi rafineri şirketi olması yolunda, üretim kapasitesi artışı, enerji verimliliği, Ar-Ge gibi birçok konuda atılımlar gerçekleştiren Ömer Koç, "Fuel Oil Dönüşüm Tesisi" projesine liderlik etti.


Bir ülkenin gelişimi için sadece ekonomiye dayalı atılımların yeterli olmadığını her fırsatta vurgulayan Ömer Koç, "Kültür-Sanat ve eğitime yönelik işler yan alanlar olmaktan çıkarılarak toplumsal hayatımızı tamamlayıcı unsurlar haline getirilmelidir" hedefiyle ülkenin sosyal kalkınmasını destekleyecek birçok çalışmaya katkı sağlarken, pek çok projeyi hayata geçirdi.


Vehbi Koç Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ömer Koç, 2015 yılı itibarıyla Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı üstlendi. 2007 yılından bu yana Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor. 


Ömer Koç kimdir?



AA



Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


Koç Holding, yönetim kurulu başkanlığı görevine Ömer Koç’u seçti. Ali Koç ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı.


Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Koç Holding Yönetim Kurulu tarafından Ömer M. Koç Yönetim Kurulu Başkanı, Ali Y. Koç Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı. 


ÖMER KOÇ'TAN İLK AÇIKLAMA 

2008 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu Tüpraş’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ömer M. Koç yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bu denli önemli bir paya sahip olan ve uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil eden bir Topluluğun ve ailenin mensubu olmaktan onur duyuyorum. Sevgili ağabeyim ve Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa V. Koç’u çok erken ve zamansız kaybetmenin derin acısını içimizde taşırken, kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum. Bizlere emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımayı hem bir sorumluluk hem de bir görev olarak görüyorum. Önümüzdeki dönemde de Koç Topluluğu olarak, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürürken, küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikâyeleri ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.


ÖMER KOÇ KİMDİR?

Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Ömer M. Koç, Robert Kolej’deki lise eğitiminin ardından, Columbia Üniversitesi’nde Yunan Filolojisi üzerine lisans eğitimini 1985’te tamamladı. 1989’da Columbia Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden MBA derecesi aldı.


SATIŞ ELEMANI OLARAK BAŞLADI

İş yaşamına 1985 yılında İsviçre’deki Kofisa Trading Company’de Satış Elemanı olarak başladı. Ardından 1989’da New York merkezli Ramerica Int. Inc.’de Satış Elemanı olarak görev yaptı. 1991-2004 yılları arasında Gazal A.Ş.’de Müdürlük, Koç Holding’de Finansman Koordinatörlüğü, Enerji Grubu Başkan Yardımcılığı ve Enerji Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu.


2004 Nisan ayında Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Mayıs 2008’de ise Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine atandı. Ömer M. Koç aynı zamanda birçok Koç Topluluğu şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve üyesi olarak görev yapıyor. 2006 yılında Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi olan Ömer M. Koç, 2008 yılından bu yana da şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor.


Tüpraş’ın Akdeniz’in en rekabetçi rafineri şirketi olması yolunda, üretim kapasitesi artışı, enerji verimliliği, Ar-Ge gibi birçok konuda atılımlar gerçekleştiren Ömer M. Koç, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tek seferde yapılan en büyük sanayi yatırımı olma niteliği taşıyan “Fuel Oil Dönüşüm Tesisi” projesine liderlik etti.


Ömer M. Koç, “Kültür-Sanat ve eğitime yönelik işler yan alanlar olmaktan çıkarılarak toplumsal hayatımızı tamamlayıcı unsurlar haline getirilmelidir” hedefiyle Türkiye'deki sosyal kalkınmasını destekleyecek sayısız çalışmaya katkı sağladı.


Vehbi Koç Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ömer M. Koç, 2015 yılı itibariyle Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı üstlendi. 2007 yılından bu yana Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüyordu.


Ölümüyle Türkiye'yi yasa boğan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un cenazesinde, Rahmi Koç oğullarıyla taziyeleri kabul etmişti. 


Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, geçirdiği kalp krizi sonucu Ocak ayında hayatını kaybetmişti.


EN BÜYÜK İLK 10’DA 5 ŞİRKET KOÇ’UN

İstanbul Sanayi Odası’nın 2013 yılı sonuçlarına göre en büyük 10 sanayi kuruluşunun 5’i Koç Topluluğu’na ait.


Türkiye İhracatçılar Meclisi “2013 Yılı İlk 1.000 İhracatçı Araştırması”ndaki en yüksek ihracat yapan ilk 10 şirket içinde 4 Koç Topluluğu şirketi 1’inci, 2’nci, 5’inci ve 6’ncı olarak yer almıştı.


OTOMOTİV İHRACATININ YÜZDE 45’İ KOÇ’UN

Koç Holding, otomotivde Türkiye üretiminin yüzde 45’ini, ihracatında ise yüzde 43’ünü tek başına gerçekleştirdi. Koç, aynı dönemde ülkenin beyaz eşya ihracatının ise yüzde 46’sını gerçekleştiriyor.


Koç Topluluğu şirketlerinde 80 bini aşkın kişi çalışıyor.


Hürriyet 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un zamansız vefatının ardından, Koç Topluluğu’nun başına geçen isim dün belli oldu. Holding’in Yönetim Kurulu, Ömer M. Koç’u Yönetim Kurulu Başkanı olarak atadı. Ömer Koç, atama öncesinde Holding'de Yönetim Kurulu Başkanvekili'ydi. Yeni dönemde Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevini Ali Y. Koç yürütecek. 


AĞABEYİM MUSTAFA KOÇ’UN İZİNDE 

Ömer M. Koç, yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bu denli önemli bir paya sahip olan ve uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil eden bir topluluğun ve ailenin mensubu olmaktan onur duyuyorum. Önümüzdeki dönemde de Koç Topluluğu olarak, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürürken, küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikâyeleri ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum” dedi. 


EN BÜYÜK YATIRIMA LİDERLİK ETTİ 

Tüpraş’ın Akdeniz’in en rekabetçi rafineri şirketi olması yolunda, üretim kapasitesi artışı, Ar-Ge gibi çok konuda atılımlar gerçekleştiren Ömer M. Koç, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tek seferdeki en büyük sanayi yatırımı olan “Fuel Oil Dönüşüm Tesisi” projesine liderlik etti. 


HAYATIN TAMAMLAYICI UNSURU

Holding'den yapılan açıklamada, "Ömer M. Koç, 'Kültür-Sanat ve eğitime yönelik işler yan alanlar olmaktan çıkarılarak toplumsal hayatı tamamlayıcı unsurlar haline getirilmelidir' hedefiyle ülkemizin sosyal kalkınmasını destekleyecek sayısız çalışmaya katkı sağlarken, pek çok projeyi hayata geçirdi" denildi.

Vehbi Koç Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ömer Koç, 2015 itibarıyla Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı üstlendi. 2007'den bu yana Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) Başkanlığı’nı yürütüyor. Ayrıca çok sayıda Koç Topluluğu şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve üyesi olarak görev yapıyor.   


Tam bir sanat tutkunu Osmanlıcayı iyi biliyor

Geniş bir kitap ve tablo koleksiyoncusu olan Ömer Koç, aynı zamanda dünyanın en büyük İznik tabak ve obje koleksiyonuna sahip. Dünyanın en önemli koleksiyonerleri arasında yer alıyor. Osmanlıca'yı küçük yaşta öğrenmeye başladığı belirtilirken, Osmanlı İmparatorluğu üzerinde ciddi bir koleksiyonu bulunuyor. Baudelaire, Proust ve Balzac'ın orijinal imzalı eserleri de dahil, devasa bir Fransızca kitaplar arşive sahip. 


Hisseler yüzde 3.62 yükseldi


Atama öncesinde Koç Holding'de Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Ali Koç,bu yeni dönemde Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütecek. Bu arada  Mustafa V. Koç’un vefatıyla boşalan yönetim kurulu başkanlığına Ömer Koç’un geçmesiyle, borsada KCHOL koduyla işlem göre Koç Holding hisselerindeki yükseliş gözlerden kaçmadı. Gün boyu yukarı eğilimini sürdüren hisseler, dün günü yüzde 3.62 yükselişle kapattı. 


'Ağabeyim'in emaneti'

Ömer Koç, açıklamasında "Sevgili ağabeyim ve Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa V.  Koç’u çok erken ve zamansız kaybetmenin acısını içimizde taşırken, bir kez daha rahmetle anıyorum. Emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımak hem bir sorumluluk hem de bir görev" dedi.


İş hayatına satış elemanı olarak başladı 

Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Ömer M. Koç, Robert Kolej’deki lise eğitiminin ardından; 

1985 Columbia Üniversitesi’nde Yunan Filolojisi üzerine lisans eğitimini tamamladı. 

1989 Columbia Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden MBA derecesi aldı. 

1985 İş yaşamına İsviçre’deki Kofisa Trading Company’de Satış Elemanı olarak başladı. 

1989 New York merkezli Ramerica Int. Inc. şirketinde Satış Elemanı olarak görev yaptı. 

1991-2004 Gazal A.Ş.’de Müdürlük, Koç Holding’de Finansman Koordinatörlüğü, Enerji Grubu Başkan Yardımcılığı ve Enerji Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 

2004 Nisan ayında Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 

2006’da Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 

2008 Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine atandı. Yine aynı yıl Tüpraş'ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.


Akşam 



Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı;


Koç Holding Yönetim Kurulu tarafından başkanlığa atanan Ömer M. Koç, ağabeyi Mustafa Koç'un kendilerine emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımayı hem bir sorumluluk hem de bir görev olarak gördüğünü belirterek, "Küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikayeleri ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum" dedi. 


Koç Holding Yönetim Kurulu tarafından Ömer M. Koç Yönetim Kurulu Başkanı, Ali Y. Koç Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı. 2008 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu Tüpraş'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ömer M. Koç yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bu denli önemli bir paya sahip olan ve uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil eden bir topluluğun ve ailenin mensubu olmaktan onur duyuyorum. Sevgili ağabeyim ve Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa V. Koç'u çok erken ve zamansız kaybetmenin derin acısını içimizde taşırken, kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum. Bizlere emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımayı hem bir sorumluluk hem de bir görev olarak görüyorum. Önümüzdeki dönemde de Koç Topluluğu olarak, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürürken, küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikayeleri ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.


Vatan 


Haber Star'da şu şekilde yer aldı;


Geçtiğimiz ay geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybederek Türkiye’yi yasa boğan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un koltuğuna kardeşi Ömer Koç getirildi. Uzun süredir merak konusu olan Koç Holding’in tepesine kimin getirileceği konusu da böylece netlik kazanmış oldu. Ömer Koç’un başkanlığı yapılacak Genel Kurul’da onaylanacak. Koç Holding’ten yapılan açıklamada Ali Y. Koç’un ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandığı belirtildi.  Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bu denli önemli bir paya sahip olan ve uluslararası arenada Türkiye’yi başarıyla temsil eden bir topluluğun ve ailenin mensubu olmaktan onur duyduğunu belirterek, “Sevgili ağabeyim ve yönetim kurulu başkanımız Mustafa V. Koç’u çok zamansız kaybetmenin acısını içimizde taşırken, kendisini rahmetle anıyorum. Bizlere emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımayı hem bir sorumluluk hem de bir görev olarak görüyorum. Önümüzdeki dönemde de Koç Topluluğu olarak, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürürken, küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikayeleri ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.    


ABD EĞİTİMLİ

Açıklamada verilen bilgilere göre, 2008 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten ve Tüpraş’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ömer Koç, Robert Kolej’deki lise eğitiminin ardından, Columbia Üniversitesi’nde Yunan Filolojisi üzerine lisans eğitimini 1985’te tamamladı. 1989’da Columbia Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden MBA derecesi aldı. İş hayatına İsviçre’deki Kofisa Trading Company’de satış elemanı olarak başlayan Ömer Koç, 1989’da New York merkezli Ramerica Int. Inc.’de satış elemanı olarak görev yaptı. Ömer Koç, 1991-2004 yılları arasında Gazal AŞ’de müdürlük ve Holding’te enerji grubu başkanlığı da yapmıştı.


TÜPRAŞ’ın BAŞINDAYDI

2004 Nisan ayında Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Mayıs 2008’de ise Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine atandı. Ömer Koç aynı zamanda birçok Koç Topluluğu şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyesi olarak görev yapıyor. 2006 yılında Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi olan Ömer Koç, 2008 yılından bu yana da şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor. Tüpraş’ın Akdeniz’in en rekabetçi rafineri şirketi olması yolunda, üretim kapasitesi artışı, enerji verimliliği, Ar-Ge gibi birçok konuda atılımlar gerçekleştiren Ömer Koç, ‘Fuel Oil Dönüşüm Tesisi’ projesine liderlik etti.


Star



Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı;


KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ömer M. Koç getirildi. Holding'ten yapılan açıklamaya göre, Ali Y. Koç da Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bu denli önemli bir paya sahip olan ve uluslararası arenada Türkiye'yi başarıyla temsil eden bir topluluğun ve ailenin mensubu olmaktan onur duyduğunu belirterek, "Ağabeyim Mustafa Koç'un emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımayı hem bir sorumluluk hem de bir görev olarak görüyorum" dedi.



Takvim 


Haber Radikal'de şu şekilde yer aldı;


 Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ömer Koç getirildi. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şöyle denildi: "Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar Yönetim Kurulu Başkanlığına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Mehmet Ömer Koç'un, boşalan Başkan Vekilliğine ise Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Yıldırım Ali Koç'un seçilmesine karar verilmiştir."

ÖMER KOÇ'TAN İLK AÇIKLAMA

2008 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu Tüpraş'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ömer M. Koç yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bu denli önemli bir paya sahip olan ve uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil eden bir Topluluğun ve ailenin mensubu olmaktan onur duyuyorum. Sevgili ağabeyim ve Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa V. Koç'u çok erken ve zamansız kaybetmenin derin acısını içimizde taşırken, kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum. Bizlere emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımayı hem bir sorumluluk hem de bir görev olarak görüyorum. Önümüzdeki dönemde de Koç Topluluğu olarak, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürürken, küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikâyeleri ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.



Radikal




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Koç Holding Yönetim Kurulu başkan vekilliği görevini yürüten ve TÜPRAŞ'ın Yönetim Kurulu başkanı olarak görev yapan Ömer M.Koç, Holding Yönetim Kurulu başkanı olarak atandı. Ali Y.Koç ise Yönetim Kurulu başkan vekili oldu. Ömer Koç, önümüzdeki dönemde küresel arenada Türkiye'yi yeni başarı hikâyeleri ile buluşturacaklarını söyledi.


Koç Holding Yönetim Kurulu tarafından Ömer M. Koç yönetim kurulu başkanı, Ali Y. Koç yönetim kurulu başkan vekili olarak atandı. 2008 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu başkan vekilliği görevini yürüten ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ'ın yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Ömer M.Koç yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bu denli önemli bir paya sahip olan ve uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil eden bir topluluğun ve ailenin mensubu olmaktan onur duyuyorum. Sevgili ağabeyim ve Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa V. Koç'u çok erken ve zamansız kaybetmenin derin acısını içimizde taşırken, kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum. Bizlere emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımayı hem bir sorumluluk hem de bir görev olarak görüyorum. Önümüzdeki dönemde de Koç Topluluğu olarak, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürürken, küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikâyeleri ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.


Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Ömer M.Koç, Robert Kolej'deki lise eğitiminin ardından, Columbia Üniversitesi'nde Yunan Filolojisi üzerine lisans eğitimini 1985'te tamamladı. 1989'da Columbia Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden MBA derecesi aldı. İş yaşamına 1985 yılında İsviçre'deki Kofisa Trading Company'de satış elemanı olarak başladı. Ardından 1989'da New York merkezli Ramerica Int. Inc.'de satış elemanı olarak görev yaptı. 1991-2004 yılları arasında Gazal AŞ'de müdürlük, Koç Holding'de finansman koordinatörlüğü, Enerji Grubu başkan yardımcılığı ve Enerji Grubu başkanlığı görevlerinde bulundu. 2004 Nisan ayında Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi, Mayıs 2008'de ise Koç Holding Yönetim Kurulu başkan vekilliği görevine atandı. Ömer M.Koç aynı zamanda birçok Koç Topluluğu şirketinin yönetim kurulu başkanı ve üyesi olarak görev yapmakta. 2006 yılında TÜPRAŞ Yönetim Kurulu üyesi olan Ömer M.Koç, 2008 yılından bu yana da şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir. TÜPRAŞ'ın Akdeniz'in en rekabetçi rafineri şirketi olması yolunda, üretim kapasitesi artışı, enerji verimliliği, Ar-Ge gibi birçok konuda atılımlar gerçekleştiren Ömer M.Koç, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tek seferde yapılan en büyük sanayi yatırımı olma niteliği taşıyan “Fuel Oil Dönüşüm Tesisi” projesine liderlik etti.


Kültür sanat, yan alan olmaktan çıkarılmalı


Bir ülkenin gelişimi için sadece ekonomiye dayalı atılımların yeterli olmadığını her fırsatta vurgulayan Ömer M.Koç, “Kültür-sanat ve eğitime yönelik işler yan alanlar olmaktan çıkarılarak toplumsal hayatımızı tamamlayıcı unsurlar haline getirilmelidir.” hedefiyle sosyal kalkınmayı destekleyecek çalışmalara katkı sağlarken, pek çok projeyi hayata geçirdi. Vehbi Koç Vakfı'nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Koç, 2015 yılı itibarıyla Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı yapıyor. 2007'den bu yana Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor.



Zaman


Geri Dön