10 / 05 / 2024

Koç Lisesi öğrencileri İstanbul'u boyuyor!

Koç Lisesi öğrencileri İstanbul'u boyuyor!

œPaint the Town: Istanbul sosyal sorumluluk projesiyle İstanbul"un çeşitli semtlerindeki boyaya ihtiyacı olan evleri gönüllü olarak boyamak için yola çıkan Koç Lisesi öğrencileri Kağıthane bölgesinde işe başladı



œPaint the Town: Istanbul sosyal sorumluluk projesiyle İstanbul"un çeşitli semtlerindeki boyaya ihtiyacı olan evleri gönüllü olarak boyamak için yola çıkan Koç Lisesi öğrencileri ilk olarak Kağıthane Belediyesi"nin desteği ve Polisan"ın sponsorluğu ile Kağıthane bölgesinde işe başladı.

Koç Lisesi öğrencilerinden Zeynep Arolat, Doruk Akpek, Eslin Saporta, Seymur Saporta ve Can Peker liderliğinde geliştirilen œPaint the Town: Istanbul sosyal sorumluluk projesi, yine aynı okuldan 120 öğrencinin katılımı ile Kağıthane bölgesinde hayata geçiyor. Öğrenciler her hafta Cuma ve Cumartesi günleri Kağıthane Belediyesi tarafından tespit edilip, önceden izinleri alınmış olan evlerin dış cephelerini boyayarak, kentin ve evlerin iyileştirilmesine katkıda bulunuyorlar.

''Hem eğlenceli olabilecek, hem başka insanları mutlu edebileceğimiz, hem de sosyal sorumluluk projesi adı altında gerçekleştirmek üzere bir proje düşünürken, böyle bir fikir doğdu, diyen Koç Lisesi öğrencileri Kağıthane Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Enver çalcı ile görüşerek projelerine destek istemişler. Sadece evleri değil, insanların hayatlarını da renklendirmeyi amaçladıklarını ifade eden öğrenciler heyecanlarını œKağıthane Belediyesi'nin yardımlarıyla bu projeye başladıktan sonra, her hafta yeni evler boyarken, yeni ailelerle tanışma fırsatı bulduk. Hepsiyle çok iyi vakit geçirdik, farklı şeyler paylaştık. Komşularının evlerinin boyandığını gören ve çok beğenen diğer mahalle sakinleri de bize ulaşarak evlerini boyamamızı istiyorlar. Bu da bizlere hem projemizin başarısını gösteriyor, hem de bizi inanılmaz derecede mutlu ediyor, diyerek dile getiriyorlar.

Kağıthane Belediyesi"nden Enver çalcı ve Bekir Yanık"ın yardımlarıyla buldukları evleri sahiplerinin istedikleri renklere boyayan öğrencilere bu boyaları Polisan temin ediyor. Fırçayı doğru ve temiz kullanmak ve boyayı hazırlamak konusunda ise kendilerine Zeki Usta ve Mehmet Usta rehberlik ediyor.


Geri Dön