18 / 04 / 2024

Kocaeli Akşemsettin Camii ne zaman tamamlanacak?

Kocaeli Akşemsettin Camii ne zaman tamamlanacak?

2014 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimler öncesi, bütün partilerin başkan adayları ve yöneticilerinin katıldığı görkemli bir törenle temeli atılan 17 Ağustos Mahallesi Akşemsettin Camii, geçen bunca sürede bitirilemedi.



2014 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimler öncesi,  bütün partilerin başkan adayları ve yöneticilerinin katıldığı görkemli bir törenle temeli atılan 17 Ağustos Mahallesi Akşemsettin Camii, geçen bunca sürede bitirilemedi. Bölge sakinleri ise yetkililere seslenerek camilerinin bitirilmesi için destek istedi.


Kartepe İlçesi Köseköy mevkiinde bulunan eski ismi ile 17Ağustos Mahallesi, yeni ismi ile Fatih Sultan Mehmet Mahallesinin sakinleri,  bölgede bulunan camilerin mahallelerine çok uzak olması nedeniyle,  Deprem sonrası bölgede bırakılan prefabriklerden mescit yaptı.  Yıllarca derme çatma kurulan bu prefabrikede namaz kılan cemaat,  2014 yerel seçimleri öncesi atılan bir adım ile oldukça umutlandı. Prefabrik mescidin hemen yanı başında bir camii projesine başlandı.


HERKES  KATILMIŞTI 


17 Ağustos Akşemsettin Camii’nin temel atma törenine   çok geniş bir katılım olmuştu. Dönemin Kartepe Beldiye Başkanı Şükrü Karabalık, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Arat,  o zaman ki başkan adayı olan ve şu anda belediye başkanlığını yapan Ak Parti Kartepe Belediye Başkan Adayı Hüseyin Üzülmez, geçtiğimiz günlerde uyuşturucu ticareti yaptığı iddiası ile tutuklanan CHP Kartepe Belediye Başkan Adayı Yaşar Sönmez, SP Kartepe Belediye Başkan Adayı Mehmet Aras, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Ak Parti belediye başkan aday adayları Ali Koç ve Habip Sarman, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Mete Aydın, muhtarlar ve muhtar adayları ile CHP, SP ve Ak Parti’nin belediye meclis üyesi adayları katıldı.


İLERLEME SAĞLANAMADI


916 metrekare alana yapılacak olan caminin 2 yıl içerisinde tamamlanacağı söylendi. Ancak 1 buçuk yıla yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen 2000 kişilik çelik konstrüksiyondan yapılan camii de pek fazla ilerleme sağlanamadı. Camii derneğinin topladığı bağışlar ve yaptığı kermesler ile temel atma borçları ödenen ve birkaç çelik konstrüksiyon malzemesi daha alınan camii’nin yakın zamanda bitmesi mümkün gibi görünmüyor. Camii cemaati yetkililerden ve hayırseverlerden camilerinin bir an önce bitirilmesi için destek  bekliyor


TÜRKİYE’DE İLK 


Türkiye’de ve dünyada ilk olarak yapılan bu camide mimber, kürsü, mihrap duvarda gömülü olarak yapılacak. Engellilere özel kapı ve parçalı kilim kullanılarak birinci safta namaz kılmaları sağlanabilecek.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön