29 / 03 / 2024

Kocaeli Dilovası Atıksu Arıtma tesisinin yapımı ne zaman bitecek?

Kocaeli Dilovası Atıksu Arıtma tesisinin yapımı ne zaman bitecek?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 45 Milyon TL’lik Dilovası Atıksu Arıtma tesisi yükselmeye başladı. İbrahim Karaosmanoğlu, "Dilovası arıtma tesisimiz ilçemizin önemli bir ihtiyacına da cevap verecektir” dedi.



Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 45 Milyon TL’lik dev yatırım bedeliyle inşasına başlanılan Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi yükselmeye başladı. İSU Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar ile Dilovası’na kazandırılacak, Atıksu Arıtma Tesisi inşasında bir adet atık su geri kazanım tesisi, terfi merkezi ve 814 metre dere ıslahı gerçekleşecek. Bu tesisle azot ve fosfor giderimi yapılan, ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşa edilmiş olacak. Gelecek düşünülerek ileri teknolojide yapılan Arıtma tesisi, günde 60 bin metreküp debi kapasiteli olarak planlanmasına rağmen ilk etapta günde 40 bin metreküp debi kapasiteli olarak hizmet verecek. Dilderesi havzası kenarında 48 dönüm sahaya inşasına devam edilen tesiste Dilovası bölgesinin atık suları arıtılacak. Tesiste elde edilen gri su aynı zamanda temiz su kaynakların korunmasına ve su tasarrufunu da katkı sağlayacak.

Konuyla ilgili konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Dilovası Atıksu Arıtma tesisimiz başa olmak üzere şu an çok önemli ihtiyaçlara cevap vermek için yoğun biçimde çalışıyoruz. İSU Genel Müdürümüz İlhan Bayram ve ekibimiz öncelikleri çok iyi bilerek sabırla ihtiyaç duyulan projeleri ortaya çıkarmaktadır. Dilovası arıtma tesisimiz ilçemizin önemli bir ihtiyacına da cevap verecektir” dedi.



Hürriyet 


Geri Dön